Vesti

Vladimir Gak novi predsednik opštine Inđija


naslovJedneVesti
01.06.2016 | vg

Vladimir Gak novoizabrani je predsednik opštine Inđija. Njegova zamenica je Dragana Radinović, dok je za predsednika SO Inđija izabran Milan Predojević.

Na Konstitutivnoj sednici SO Inđija izabrano je novo rukovodstvo. Za predsednika lokalnog parlamenta, na mandat od četiri godine, izabran je Milan Predojević, dok je za njegovog zamenika izabran Đorđe Dimić.

Tom prilikom, Milan Predojević je rekao da će biti otvoren za saradnju sa svima, bez obzira o kojoj je odborničkoj grupi reč. Za sekretara SO Inđija ponovo je izabran Dragana Stepanović.

Nakon što je formiran novi saziv Skupštine opštine, izabran je predsednik opštine Inđija. Prvi čovek opštine će u naredne četiri godine biti  Vladimir Gak.

– Ne treba govoriti o tome kolika je čast biti izabran za predsednika opštine. S druge strane, kolika je čast, tolika je i odgovornost. Iskreno se nadam da će taj pojačani stepen odgovornosti, koji sam osetio jutros ulazeći u zgradu opštine, biti na zadovoljstvo svim građanima. Kada je reč o projektima, rano je bilo da o tome govorimo na prvoj sednici, ali već od sutra krećemo sa ozbiljnim radom – izjavio je novi predsednik opštine Inđija Vladimir Gak.

Petar Filipović, sada već bivši predsednik opštine Inđija, čestitao je novoizabranom predsedniku Vladimiru Gaku na imenovanju, poželevši mu sreću u daljem radu.

– Znam iz ličnog iskustva koliko ga težak i odgovoran posao čeka. Nadam se da će ispuniti sva ona obećanja koja je izneo u svom ekspozeu prema građanima opštine Inđija jer je to u interesu svih nas koji živimo u opštini Inđiji.

On se takođe zahvalio svim sugrađanima i saradnicima u Opštinskoj upravi i javnim preduzećima na podršci koju su mu pružali u prethodne četiri godine.

– Bila je čast i velika odgovornost biti na mestu predsednika opštine. Trudio sam se da nigde ne obrukam nijednog građanina. Neke stvari smo radili manje ili više uspešno, ali niko ne može da kaže da se nismo trudili i da nismo to pošteno i odgovorno radili – istakao je Petar Filipović, najavivši dalje planove u okviru odborničke grupe „Zato što volim Inđiju”.

– Odbornička grupa „Zato što volim Inđiju”, čiji sam predsednik, biće konstruktivna opozicija, radićemo i dalje u interesu naših sugrađana koji su nas za to i birali. Ukazivaćemo na propuste, na sve ono što treba da se ispravi, na nedoslednosti u radu, većinom u lokalnom parlamentu – zaključio je Filipović.

Novi saziv Opštinskog veća činiće 11 članova, i to: Miroslav  Knjisa, Milan Matijević, Zorica Tešić, Ljubomir Glavašević, Nemanja Dedeić, Dragan Ralić, Ljubiša Radenović, Branislav Marinković, Ljiljana Tunić, Bojan Rašić i Jovan  Ratković.


PRETRAGA VESTI

Tekst:
Datum: