Vesti

Direktorica osnovne škole u Beški član Nacionalnog prosvetnog saveta


Direktorica osnovne škole u Beški član Nacionalnog prosvetnog saveta
03.04.2018

Vlada Republike Srbije je na sednici održanoj 16. marta 2018. godine izabrala dr Nadu Džamić Šepu, direktoricu osnovne škole „Braća Grulović“ iz Beške, za člana Nacionalnog prosvetnog saveta, a na predlog Srpskog biološkog društva.

Nacionalni prosvetni savet je skupštinsko telo za obrazovne oblasti koje prati, analizira, utvrđuje pravce i strategije obrazovanja, te standarde postignuća i nastavne programe. Čini ga 35 članova uglednih stručnjaka iz reda akademika, profesora univerziteta, te istaknutih naučnih i prosvetnih radnika.

Dr Nada Džamić Šepa je dugogošnji profesor biologije u inđijskoj gimnaziji i u OŠ „Braća Grulović“ u Beški, gde trenutno obavlja funkciju direktora škole. Član je Srpskog biološkog društva gde je veoma aktivna u Komitetu za obrazovanje. Dobitnica je velikog broja nagrada i priznanja, među  kojima se ističe  i prestižna povelja Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine, „Dr Đorđe Natošević“ za 2009. godinu, koja se dodeljuje za inovativnost i kreativnost nastavnika i postignute izuzetne rezultate u obrazovno-vaspitnom radu. Autorka je 11 stručnih radova iz oblasti metodike nastave biologije, recenzent i evaluator više udžbenika i priručnika iz biologije.
PRETRAGA VESTI

Tekst:
Datum: