Vesti

Престолонаследник Александар честитао Инђији Дан ослобођења у Првом светском рату

naslovJedneVesti
09.11.2020

Поред бројних упућених честитки поводом Дана ослобођења у Првом светском рату, издваја се писмо Њ.к.в. престолонаследника Александра Карађорђевића којe преносимо у целости:

Поштовани грађани Инђије, драги Инђијци!

Од свега срца вам честитам данашњи празник, Дан ослобођења у Великом рату. Ослобођење Срема и целе Војводине и њихово присаједињење Србије налазе се међу најсветлијим тренуцима целе српске историје.Неизмерно сам поносан што су Србију у тим херојским временима предводили моји велики преци, мој прадеда Њ.В. Краљ Петар I Ослободилац и мој деда, Њ.В. Краљ Александар I Ујединитељ.

Историја Србије била је пуна веома тешких периода и великих страдања, али такође и великих успеха. Веома ми је драго што Инђија негује сећање на славне дане наше историје, јер темељи успешне будућности увек су у богатој и поносној прошлости из које неко има снаге и мудрости да учи и извлачи поуке. Инђија, Срем и Србија свакако имају чиме да се поносе и на шта да се ослоне из своје прошлости!

Желећи вам да наставите путем успеха, чувајући традиционални космополитски дух међуетничке толеранције, најсрдачније вас поздрављам!

Њ.К.В. Престолонаследник Александар.

PRETRAGA VESTI
Tekst:
Datum: