Vesti

ISTORIJA, TURIZAM, PRIRODA: 102 sadnice za 102 godine završetka Prvog svetskog rata

naslovJedneVesti
11.11.2020

Da istorija, turizam i životna okolina mogu da se spoje u jedno opšte korisno delo pokazuje akcija sadnje drveća koju je na inicijativu Turističke organizacije opštine Inđija i podršku Javnog komunalnog preduzeća „Komunalac“ i Opštine Inđija sprovedena na deonici od zoo vrta do izlaza iz Inđije ka Novom Sadu.Taj potes od danas nosi naziv „Staza pobednika“.

Naime, povodom Dana primirja i 102 godine od završetka Prvog svetskog rata i oslobođenja Inđije od okupatora zasađeno je uz pešačku stazu 51 javor i 51 breza.

Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak je učestvovao u sadnji drveća a potom i svečano otkrio tablu sa nazivom pešačke staze.

„Mi smo jedna od retkih opština koja nije imala velike bitke na svojoj teritoriji ali uvek smo se trudili da ispoštujemo sve naše pretke koji su se borili za slobodu našeg naroda.“

Gak je dodao da Opština pridaje veliki značaj negovanju kulture sećanja na oslobodioce kao i  da je današnjim generacijama dato u amanet da čuvaju to što su preci stekli ali i da čuvaju životnu sredinu.

U akciji sadnje drveća učestvovali su svi direktori javnih preduzeća i ustanova kao i načelnici opštinskih odeljenja.


PRETRAGA VESTI
Tekst:
Datum: