Vesti

U NOVU GODINU SA NOVIM PROJEKTIMA: Sekretar Božić obišao radove na izgradnji bunara i fabrike vode

naslovJedneVesti
29.12.2020

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić posetio je opštinu Inđija sa čijim je predsednikom Vladimirom Gakom razgovarao o projektima koji se realizuju uz pomoć Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu.

Nakon sastanka, Božić i Gak su obišli radove na izgradnji bunara, kao i fabriku vode u Inđiji.

Sekretar Božić je rekao da je ovo najbolji pokazatelj saradnje lokalne samouprave na osnovu koje se grade standardi koji su u skladu sa pokrajinskom podsticajnom politikom.

„Nakon realizacije ovog projekta, uz već izgrađene bunare, koje je takođe Sekretarijat sufinansirao, ukupna vrednost  investicija iz pokrajinskog budžeta iznosiće preko 40 miliona dinara. Krajnji cilj ovih investicija jeste postizanje stabilnosti u radu vodoizvorišta, što će stanovnici Inđije moći da osete kroz kontinuirano i sigurno snabdevanje vodom tokom cele godine“, istakao je Božić.

Predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak podsetio je da u prethodnom periodu mnoga naselja u opštini Inđija nisu imala vodu, i naglasio da su se inicijativa i naporan rad ispalatili, te da ovakvi poduhvati predstavljaju istorijski trenutak.

„Realizacijom ovih projekata rešili smo kompletno vodosnabdevanje u Inđiji“, rekao je Gak i dodao da je izgradnjom bunara obezbeđen povećan kapacitet inđijskog izvorišta. Takođe, omogućeno je da u toku cele godine potrošači u naseljima u opštini Inđija imaju dovoljne količine vode zadovoljavajućeg pritiska, to jest da se vodosnabdevanje odvija bez restrikcija.


PRETRAGA VESTI
Tekst:
Datum: