Vesti

PRIZNANjE OD STRANE NALED-a: Inđija primer dobre prakse za privlačenje investicija

naslovJedneVesti
31.12.2020

U Inđiji je održan završni sastanak Izvršnog odbora Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj(NALED) na kojem je razgovarano o nekoliko tema bitnih za unapređenje poslovnog ambijenta u Srbiji.

Najznačajnija diskusija vodila se o izdavanju 13. izdanja Sive knjige propisa koja godinama unazad predstavlja sinonim za reforme, odnosno definisanje aktivnosti i stadarda koje je neophodno sprovesti i dostići putem reformi u narednom periodu.

Takođe, tema sastanka bilo je uspostavljanje Indeksa uspešnosti lokalnih samouprava koji stupa na snagu u sledećoj godini.

Kako je navela izvršna direktorka NALED-a Violeta Jovanović, Inđija će sigurno predstavljati jednog od lidera ove liste i primer za druge opštine kako da kroz dijalog sa poslovnog zajednicom u kontinuitetu unapređuje svoje poslovanje.

Nedavno je u Izvršni odbor pozvan i predsednik opštine Inđija Vladimir Gak koji je u izjavi za medije istakao važnost angažmana ove institucije za prevazilaženje problema u odnosu između javnih i privatnih subjekata.  

„Uveren sam da ćemo putem zajedničkih projekata, moju aktivnost i podršku koju smo do sada imali od strane NALED-a učiniti mnogo toga za građane opštine Inđija. Cilj nam je uvek da građani Inđije svakim danom žive sve bolje“.

Iskustva i uspesi koje je Inđija ostvarila, naročito u poslednje četiri godine, prepoznati su od strane NALED-a kao primer jedne uspešne, dugoročne i konstantne politike.

„Zato nam je veliko zadovoljstvo što je predsednik opštine Inđija Vladimir Gak od nedavno deo Izvršnog odbora gde će svojim znanjem i iskustvom i onim što je do sada uradio sigurno doprineti ne samo Inđiji, nego da se isto takvi standardi i ideje prenesu i u region“, istakao je Dejan Đokić, predsednik Izvršnog odbora NALED-a.


PRETRAGA VESTI
Tekst:
Datum: