Vesti

INĐIJA ZA DECU: Svečano otvoren novi vrtić, sva deca su upisana


INĐIJA ZA DECU: Svečano otvoren novi vrtić, sva deca su upisana
01.09.2021

Na teritoriji opštine Inđija ne postoji nijedno dete koje se nalazi na listi čekanja za pohađanje predškolskog programa. Svečanim presecanjem vrpca danas je započeo sa radom novi vrtić u koji će 260 mališana započeti svoje predškolsko obrazovanje.

Deca su u novom objektu površine preko hiljadu kvadratnih metara raspoređena u ukupno deset vaspitnih grupa-u četiri grupe se nalaze bebe a u ostalim deca uzrasta od 3,5 do 5 godina.

Objekat je izgrađen za godinu dana i finansiran je isključivo opštinskim sredstvima. Vrednost samog objekta je 108 miliona dinara a još 40 miliona dinara je izdvojeno za nameštaj, igračke, didaktička sredstva, kuhinju i druge neophodne opreme.

„Inđija nema više liste čekanja, svako dete je upisano, za svako dete smo obezbedili mesto u vrtiću i ovim smo rešili jedan od većih problema iz prethodnog perioda“, istakao je prilikom svečanog otvaranja vrtića predsednik opštine Inđija Vladimir Gak.

„Kada govorimo o podršci deci i porodici, ovo je definitivno jedna značajna podrška. Osim što zbrinjavamo decu u najsigurnijim mogućim uslovima, mi omogućavamo roditeljima da se više posvete pronalasku novog zaposlenja ili drugim stvarima od životnog značaja“.

Gak je naveo da u Inđiji decenijama nije građen vrtić i da danas prisustvujemo ispunjenju još jednog obećanja datog Inđinčanima.

„Svake godine imamo sve više mališana i to je pokazatelj da je Inđija na dobrom putu“.

Od ove školske godine predškolska ustanova radiće po novom programu. To podrazumeva da će vrtić biti prilagođeniji roditeljima i deci, odnosno roditelji će mnogo više učestvovati u svakodnevnim aktivnostima vrtića.

Takođe, prijem dece će biti od 05.30 do 08.00 časova ujutru i otpust od 14 do 17 časova.

Prema rečima direktorke Predškolske ustanove „Boško Buha“ Jelene Kresoje osoblje vrtića je uvek na raspolaganju deci i roditeljima a novim objektom značajno se podiže kvalitet usluge koja ustanova pruža.

„Osnovni cilj naše ustanove je da stvorimo podsticajno okruženje u kojima će deca da uče, rastu i da se razvijaju. I da im omogućimo da stupaju u interakcije sa  sa svojim vršnjacima i odraslima jer su upravo te socijalne interakcije ključ za dalji razvoj i život“.

Kresoja je dodala da će se u novom vrtiću spremati oko 400 obroka za potrebe ovog ali i drugih objekata na teritoriji opštine Inđija. 


PRETRAGA VESTI

Tekst:
Datum: