Vesti

Najbolji karatisti kluba „Sensei“ na prijemu kod predsednika opštine


Najbolji karatisti kluba „Sensei“ na prijemu kod predsednika opštine
16.11.2023

Zapaženi rezultati članova Karate kluba „Sensei“ na državnim, evropskim i svetskim takmičenjima povod su za prijem kod predsednika inđijske opštine Vladimira Gaka, koji se susreo i razgovarao sa mladim inđijskim sportistima.

Među najuspešnijima je Milica Radić, karatistkinja kluba „Sensei“, koja je upravo donela tri zlatne medalje sa državnog prvenstva i dva srebrna i dva bronzana odličja sa svetskog prvenstva u Grčkoj.

„Iza svih nas stoji naporan rad i trud, treniramo uglavnom dva puta dnevno, i zalažemo se da osvojimo najbolje rezultate“, kaže mlada sportistkinja sa nizom medalja oko vrata.

Osnivač i trener Karate kluba „Sensei“ Miloje Marković ističe da se broj upisane dece smanjuje poslednjih godina i apeluje, pre svega, na roditelje da decu usmeravaju na sport.

„Deset takmičara koliko je „Sensei“ imao u Grčkoj osvojilo je sedam medalja ukupno, što je sjajan rezultat među 1500 učesnika iz 44 zemlje“, ponosan je Marković.

Na uspehe dece ovog karate kluba ponosna je cela Inđija. Iako klub nije u sistemu opštinskog Saveza sportova jer pripadaju savezu koji nije član Olimpijskog komitetta Srbije, naći će se način da im se obezbede sredstva za normalno funkcionisanje, najavio je predsednik opštine Vladimir Gak.

„Vrhunski rezultati mladih karatista obavezuju nas da im obezbedimo uslove za treninge i odlaske na takmičenja, što ćemo i učiniti u skladu sa njihovim potrebama“, istakao je Gak.

Karate klub „Sensei“ postoji od 1980. godine, kroz njegovu školu karatea prošlo je skoro 6000 takmičara, dece koja su najveći deo svog slobodnog vremena posvetila sportu.

PRETRAGA VESTI

Tekst:
Datum: