Vesti

Milorad Božić novi načelnik Opštinske uprave Inđija


Milorad Božić novi načelnik Opštinske uprave Inđija
01.08.2014

Opštinsko veće na 46. sednici donelo je Rešenje o postavljenju načelnika Opštinske uprave Inđija. Na mestu načelnika Opštinske uprave u narednih pet godina biće Milorad Božić, diplomirani pravnik sa devetogodišnjim iskustvom u radu u javnoj administraciji.

Predsednik opštine Inđija, Petar Filipović, rekao je nakon sednice Opštinskog veća da od novog načelnika očekuje da u narednom periodu zajednički donesu odluke koje bi poboljšale rad Opštinske uprave kao servisa građana.

– Sve probleme koje smo imali u prethodnom periodu moramo da prevaziđemo i da bolje radimo ubuduće. Ne očekujem samo formalne, već i suštinske promene u radu Opštinske uprave, kao i da će tim oko novog načelnika u narednih nekoliko nedelja biti promenjen te da će takav biti efikasniji i u službi građana naše opštine – izjavio je Petar Filipović.

Novi načelnik Opštinske uprave, Milorad Božić, zahvalio se predsedniku opštine, zameniku predsednika opštine i Opštinskom veću na poverenju te najavio veliki, težak i obiman posao.

–  U narednom periodu ćemo napraviti program rada Opštinske uprave. Najpre ćemo sagledati one poslove koji do kraja godine moraju da se završe, a potom ustanoviti i plan rada za sledeću godinu, kako bi od Opštinske uprave stvorili još bolji servis građana koji će efikasno ostvarivati svoja prava i interese – poručio je novi načelnik OU.

Milorad Božić ima 36 godina, diplomirani je pravnik sa položenim državnim ispitom i sa devetogodišnjim iskustvom rada u javnom sektoru. Do postavljenja za načelnika Opštinske uprave Inđija radio je kao pravnik u JKP „Komunalac“ iz Inđije.

Podsetimo, Opštinsko veće je 29. maja ove godine donelo odluku o raspisivanju Javnog oglasa za postavljenje načelnika Opštinske uprave. Ovu funkciju je do sada obavljala Stela Milaković koja je u maju podnela ostavku.

Na javni oglas u junu za izbor novog načelnika OU prijavio se jedan kandidat koji nije ispunio jedan od formalnih uslova (podneo nepotpunu dokumentaciju) pa je konkurs morao da se ponovi. Nakon ponovljenog oglasa, komisija je konstatovala da se prijavio jedan kandidat, Milorad Božić, koji je ispunio sve uslove konkursa, nakon čega su se i formalno stvorili uslovi za njegovo postavljenje na mesto načelnika Opštinske uprave.

PRETRAGA VESTI

Tekst:
Datum: