Vesti

REKONSTRUISAN JOŠ JEDAN TEREN: Otvoren novi centar sportskih dešavanja


REKONSTRUISAN JOŠ JEDAN TEREN: Otvoren novi centar sportskih dešavanja
17.09.2021

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta i predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak otvorili su rekonstruisani sportski teren u centru Inđije.

Na igralištu na kojem su odrasle mnoge generacije postavljena je nova multifunkcionalna podloga od polipropilen-kopolimera, sanirane su betonske tribine, postavljena je ograda i košarkaške konstrukcije i rukometni golovi.

Investicija koju su zajednički finansirali Opština Inđija i Pokrajinski sekretarijat sa po 50 procenata iznosila je 6 miliona dinara.

„Veliko je zadovoljstvo kada vidimo da je u Inđiji raelizovan jedan ovako ozbiljan projekat koji će omogućiti učenicima Osnovne škole „Petar Kočić“, ali i drugoj deci  da se bave sportom“, rekao je Basta i dodao da ovakvi tereni privlače decu da se aktivnije uključe u sportske aktivnosti.

„Inđija danas za sport izdvaja 175 miliona dinara. To je istorijski maksimum kada je reč o ulaganju u sport, i ne postoji sport koji nema podršku, niti dete sa teritorije Inđije koje ne može da pronađe sport kojim će se baviti. Naš cilj je da se što više dece uključi u sport i da se njime bave na najbezbedniji način“, kazao je Gak.

Opština Inđija i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu nastaviće i u narednom periodu da zajednički realizuju projekte u cilju promovisanja sporta i razvoju sportske infrastrukture.


PRETRAGA VESTI

Tekst:
Datum: