Vesti

Planiranje budžeta: Predsednik Opštine sa saradnicima obišao Slankamenačke Vinograde i Krčedin


naslovJedneVesti
20.11.2012

Tradicionalni, sad već decenijski obilazak mesnih zajednica u cilju adekvatne pripreme budžeta za narednu godinu, nastavlja se i ove godine. Predsednik opštine Inđija, Petar Filipović, zamenik predsednika, Milan Bodiroža, načelnici Opštinske uprave i direktori ili zamenici javnih preduzeća obišli su juče mesne zajednice Slankamenački Vinogradi i Krčedin.

Čelnici opštine Inđija razgovarali su sa predstavnicima saveta ovih dveju mesnih zajednica, a na sastanku su predočeni problemi i zahtevi njihovih meštana.

„Kao i prethodnih godina, čelnici opštine Inđija obilaze mesne zajednice, razgovaraju sa predstavnicima saveta mesnih zajednica, a sve u cilju pripreme budžeta za narednu, 2013. godinu. Mi na ovim sastancima razgovaramo o njihovim idejama, projektima, potrebama, dakle sve ono što bi oni želeli da se nađe u planovima javnih preduzeća i u budžetu, kako bi razrešili svoje probleme", rekao je ovim povodom predsednik opštine Inđija, Petar Filipović, i dalje nastavio:

„Ono što sam ja zapazio i zaključio jeste da je većina problema i njihovih zahteva realna, ali mi ćemo u skladu sa svojim mogućnostima i finansijskim sredstvima koje budemo imali u budžetu za narednu godinu, rešavati te probleme po prioritetima. Tako smo se i dogovorili sa predstavnicima mesnih zajednica", istakao je Petar Filipović i dodao da smatra da je ovakav način komunikacije znatno bolji od pismenih dopisa ili upućenih zahteva.

„Mislim da je bolje razgovarati direktno sa ljudima iz naših naseljenih mesta jer mi iz Inđije ne možemo da znamo kakve probleme muče naše sugrađane u mesnim zajednicama. Oni upravo na ovakvim sastancima predočavaju svoje zahteve, bude tu i konstruktivne rasprave, tako da se sve završi u najboljem redu, a u interesu stanovnika mesnih zajednica", kazao je predsednik Opštine.

Petar Filipović je na kraju rekao i da je, zbog teške ekonomske situacije i krize, ideja da saveti mesnih zajednica koordiniraju sa Kabinetom predsednika Opštine kako bi čelnici mesnih zajednica znali koji su to konkursi za projekte raspisani u sekretarijatima Vlade AP Vojvodine i kako bi upravo u saradnji sa Kabinetom pokušali da apliciraju za sredstva za realizaciju određenih projekata.

Obiliazak ostalih mesnih zajednica nastaviće se i narednih dana, a danas je na redu poseta Novim Karlovcima od 17 časova i Novom Slankamenu od 18 časova.


PRETRAGA VESTI

Tekst:
Datum: