Вести

За сада редовна испорука гаса за домаћинства


За сада редовна испорука гаса за домаћинства
24.01.2006

Смањена испорука природног гаса према Србији утицала је да ЈП " Србија Гас" изврши делимичну обуставу дистрибуције природног гаса према дистрибутерима у општинама. Према првим најавама Инђија је требала да буде комплетно искључена.

Наиме, инђијски дистрибутер гаса Јп "Ингас"обавештен је |дописом који је стигао из Јп "Србија- Гас" да се не може гарантовати редовна испорука природног гаса и да ће привремена обустава за све потрошаче почети од уторка у подне. По речима директора ЈП "Ингас" Жељка Трбовића то се ипак неће догодити јер је председник Општине Инђија Горан Јешић успео да у разговорима са представницима "Србија гаса" постигне договор да се не искључују домаћинства, школе, вртићи, амбуланте и фабрике за производњу хране.

Индустрија ће на жалост морати да потражи алтернативне начине грајања, а до када ће редукције бити на снази зависи од количине гаса који стиже из Русије и ЈП"Србија-Гас" који већ сутра може да обустави испоруку гаса Инђији закључио је директор ЈП "Ингас" Жељко Трбовић.

ПРЕТРАГА ВЕСТИ
Текст:
Датум: