Вести

Председник општине Инђија Горан Јешић примио награду "Financial Times"-а


naslovJedneVesti
07.03.2012 | ВИДЕО

Председник општине Инђија Горан Јешић примио је данас у Кану награду престижног магазина ФДИ, коју је Инђија добила као друга најбоља дестинација у Европи када је у питању ефективност трошкова улагања.

,,Ово представља успех државе Србије с обзиром да имамо много више општина и градова који су препознати као добре дестинације за улагање него што је то било раније. Раније је то била само општина Инђија, а сада имамо и Суботицу, Сремску Митровицу, Зајечар и Врање, као и регион Војводине. Подигли смо капацитет за привлачење инвестиција и то је свеобухватни успех, пре свега политике коју је спроводила СИЕПА и војвођански Фонд за промоцију инвестиција. То је резултат заједничког рада свих тих локалних самоуправа и агенција. Иако због светске економске кризе претходних година није био велики број заинтересованих инвеститора, последње две године ми имамо пет великих пројеката који су сада у фази реализације и два велика инвеститора са којима преговарамо данас. Чули сте генералног директора Хенкела који је на конференцији за новинаре у понедељак објавио да Хенкел жели да у Инђији гради још једну фабрику. То је била добра порука и доказ да ми можемо да се такмичимо са конкурентима који се налазе у Европској унији и да привучемо инвеститоре иако се Србија још увек тамо не налази. То је добар сигнал за нове велике инвеститоре, не само када је у питању инвестирање у Инђију, већ и у читаву Србију``- истакао је председник општине Инђија након доделе признања.

Конкурс „Европски градови и региони будућности" традиционално расписује магазин „FDI Intelligence", део "Financial Times" - a који анализира тржишта и пружа вредне информације онима који промовишу своју локацију, који траже нову бизнис локацију или само анализирају трендове.

Инђији је тако још једном потврђено да је постала једна од најпопуларнијих дестинација за улагање не само у Србији већ и у Европи, првенствено због брзе и услужне администрације, добре инфраструктуре и примене најмодернијих информационих технологија. Прво признање дошло је 2008. године када је Инђија заузела осамнаесто место на листи од 25 најбољих европских дестинација за улагање.

Листа градова и региона будућности настала је прикупљењем података у 253 европска града и 110 региона у Европи. Оцењивано је шест категорија: економски потенцијали, људски ресурси, трошковна исплативост, квалитет живота, инфраструктура и бизнис клима.

Категорије у оквиру којих су градови и региони оцењивани су: главни градови (више од милион становника), велики градови (између пола милиона и милион), мали градови (између 250 хиљада и 500.000), микроградови (испод 250.000), велики региони (више од 250.000) и мали региони (испод 250.000 становника).ПРЕТРАГА ВЕСТИ
Текст:
Датум: