Вести

Данас едукација о безбедности деце на интернету


Данас едукација о безбедности деце на интернету
26.02.2018

Први пут у Стартит центру Инђија данас ће бити организован догађај посвећен најмлађим корисницима интернета. Предавање о безбедности деце на интернету је намењено како деци, тако и родитељима.

Посетиоцима ће бити предочени реални примери злостављања и злоупотреба на интернету  која су забележена у Србији, јер је циљ да се створи реална слика о томе  да се лоше ствари не дешавају „некоме и тамо негде“, већ да сви могу бити потенцијалне жртве интернета.

Кроз видео записе али и током дискусије деца ће бити упозната са примерима њихових вршњака који су доживели лоша искуства услед небезбедног коришћења друштвених мрежа и других електронских апликација.

Нажалост, деца нису свесна да су у опасности и да су жртве неког облика насиља на интернету – вршњачког, насиља на друштвеним мрежама или чак сексуалног узнемиравања. Како је раније објављено, свако треће дете основношколског узраста претрпело је у последње две године неку врсту интернет насиља. Средњошколци су у тек 12 одсто случајева свесни онлајн насиља над собом или другима и свесни потенцијалних ризика на интернету, а велики проблем представља и то што чак 65 одсто професора и наставника не зна како би заштитило своје ученике од овог све учесталијег насиља над децом и ученицима.

Догађај ће бити одржан у понедељак, 26. фебруара са почетком у 18 часова у просторијама Стартит центра Инђија, Војводе Степе 2. Улаз је слободан.

ПРЕТРАГА ВЕСТИ
Текст:
Датум: