Вести

ПОМОЋ УГРОЖЕНИМА: Почела подела пакета пензионерима


ПОМОЋ УГРОЖЕНИМА: Почела подела пакета пензионерима
06.04.2020

На основу препоруке Владе Србије Општина Инђија почела је са поделом пакета основних животних намирница пензионерима који примају пензију до 30 хиљада динара. Завршена је подела у Марадику, Љукову и Јарковцима а од данас пакет помоћи могу очекивати најстарији суграђани у Новом Сланкамену и Крчедину.

Према утврђеном плану, пакете ће прво добити пензионери у селима, а потом и у самој Инђији. Прве пакете заједно са волонтерима поделио је и председник општине Инђија Владимир Гак.

„Направили смо најсадржајније пакете у односу друге градове у Србији. У пакету се налази све оно што је неопходно за свакодневну исхрану. Циљ је да пензионери не одлазе у продавницу јер им се на тај начин чува здравље и сам живот, али не само њихов, него и свих Инђинчана“.

Око 5 хиљада најстаријих суграђана добиће помоћ од Општине Инђија. Осим њих, помоћ ће добити социјално угрожене особе евидентиране у Центру за социјални рад, као и они који се не налазе у наведеним категоријама а у тешкој су материјалној ситуацији.

ПРЕТРАГА ВЕСТИ
Текст:
Датум: