Вести

Поново функционише градски превоз, почиње са радом вртић и аутлет, укида се накнада за летње баште


Поново функционише градски превоз, почиње са радом вртић и аутлет, укида се накнада за летње баште
30.04.2020

На данашњој седници Штаба за ванредне ситуације општине Инђија донесене су одлуке које су у складу са релаксираним мерама од стране Владе Србије. Кључне одлуке су да предшколска установа „Бошко Буха“ почиње са радом 11. маја, а од понедељка 4. маја поново функционише јавни градски превоз као и рад аутлет шопинг центра.

Имајући у виду да су угоститељи претрпели велики економски ударац, одлучено је да се накнада за летње баште угоститеља који су и претходне године закупили јавни простор не наплаћује.

Напомена је да сви и даље морају придржавати превентивних мера. Тако ће васпитачи преузимати децу од родитеља ван објекта вртића, приликом доласка деце тестираће се да ли имају температуру, вршиће се константне дезинфекције просторија и остало.

У градски аутобус путници ће моћи да уђу искључиво са маском а биће постављене флашице са дезинфекционим средством. Иначе, до даљњег примењиваће се суботњи ред вожње.

Поред већ стандардних превентивних мера, продавнице у аутлет центру неће смети да примају више од 1 купца на 10 квадратних метара.

На седници Штаба одлучено је и да се услуге ЈКП „Водовод и канализација“ и ЈП „Ингас“ фактуришу на бази потрошње воде, односно гаса за месец април 2019. године, а да се стварна потрошња и корекција рачуна изврши након укидања ванредног стања.

Записник са седнице Штаба можете погледати ОВДЕ.

ПРЕТРАГА ВЕСТИ
Текст:
Датум: