Вести

РЕКОРДАН БУЏЕТ ЗА ПОЉОПРИВРЕДУ: Промовисане општинске мере, издвојено 34 милиона динара


РЕКОРДАН БУЏЕТ ЗА ПОЉОПРИВРЕДУ: Промовисане општинске мере, издвојено 34 милиона динара
12.06.2020

Буџет општине Инђија за пољопривреду за текућу годину износи 34 милиона динара, спада у ред највећих у Републици Србији и значајно доприноси унапређењу пољопривредне производње, закључак је са представљања локалних мера пољопривредницима које је одржано у великој сали Културног центра.

По речима председника општине Инђија Гак Владимира, пољопривреда је веома важна за општину Инђија, јер нема јаке привреде без јаке пољопривреде и то мора чинити једну целину.

„Зато наш буџет износи 34 милиона динара. И нисмо га дали из маркетиншких разлога, да звучи бомбастично а на крају да исплатимо половину. Апсолутно све до динара се исплаћује пољопривредницима.“

Гак је истакао да ако желимо да сва зарада остане у Инђији, задруге и газдинства би требале да се организују и почну са прерадом сировина правећи готов производ, наводећи да ће локална самоуправа помоћи оне који се одлуче за ту врсту производње.

Иначе, половина аграрног буџета је, по захтеву пољопривредника, опредељено за субвенције приликом куповине механизације. Колико су општинске мере значајне, показује пример пчеларства које је препорођено, односно вишеструко је повећан број кошница као и производња меда и пчелињих производа.

Фотографије можете погледати ОВДЕ.

ПРЕТРАГА ВЕСТИ
Текст:
Датум: