Вести

ПОТПУНА РЕКОНСТРУКЦИЈА НАКОН 53 ГОДИНЕ: Општина и Покрајински секретаријат за спорт реновирају школску салу у Новом Сланкамену

naslovJedneVesti
13.10.2020

Општина Инђија и Покрајински секретаријат за спорт и омладину уложиће седам милиона динара у школску салу Основне школе „Др Ђорђе Натошевић“ у Новом Сланкамену. Једна од најлошијих фискултурних сала у Војводини добиће након 53 године запостављања потпуно нови, савремени и функционални изглед намењен ђацима и спортским клубовима. Укупна вредност пројекта је седам милиона динара а Секретаријат и Општина финансирају са 50 посто средстава.

Радовима биће обухваћена санација темеља, одвод за атмосферске воде, реконструкција крова, паркета, зидова, плафона, свлачионица, ходника и други грађевински радови.

У тренутно стање школске сале уверили су се Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез и председник општине Инђија Владимир Гак који су изразили жаљење што деценијама нико није улагао у школску инфраструктуру и децу у Новом Сланакамену, а са друге стране и задовољство што су, упркос пандемији вируса Ковид-19, пронађена средства за потпуно реконструкцију објекта.

Према речима првог човека овог секретаријата, реконструкцијом школске сале деца се усмеравају ка здравом животу и физичкој активности јер је школски спорт, између осталог, основна база за развој врхунског спорта.

„Ово је 26 пројекат у општини Инђија који Секретаријат реализује а укупна вредност је 16 милиона динара. Све пројекте које је Општина делегирала смо заједно обишли и изабрали смо приоритете које је Секретаријат помогао у финансирању“.

Батез је подсетио да су најзначајнији пројекти који су заједнички реализовани са Општином постављање мултифункционалне подлоге на отвореним школским теренима у Марадику и Бешки и реконструкција школске сале Техничке школе „Михајло Пупин“.

Иначе, Секретаријат је у последње четири године уложио 460 милиона динара у санацију школских фискултурних сала на целој територији АП Војводине.

„Ово није само финансијска подршка већ и показивање воље да имамо заједничку жељу да реконструишемо школске објекте у било ком селу инђијске општине и то након 30 и више година“, навео је председник општине Инђија Владимир Гак истакавши велику захвалност Владимиру Батезу на све што је до сада урадио за инђијску општину.

„Настављамо да улажемо у младе и образовање јер постоји заједнички интерес да наша деца имају најбоље услове за бављење спортом и да, на крају крајева, оне животне победе лакше извојевају бавећи се спортом.“

Према речима директорке основне школе „Др Ђорђе Натошевић“ Сузане Живковић реконструкција школске сале је од изузетног значаја за децу из Новог Сланкамена, нарочито ако се има у виду да су темељи објекта а самим тим и целокупна конструкција објекта нарушени, као и да је инспекција због стања у коме се налази забранила употребу школске сале.

ПРЕТРАГА ВЕСТИ
Текст:
Датум: