Вести

Обележен Дан ослобођења Инђије у Другом светском рату

naslovJedneVesti
23.10.2020

У амбијенту различитимм од уобичајене а које је узроковано пандемијом вируса Ковид-19, обележен је Дан ослобођења општине Инђија у Другом светском рату. У Скупштини општине Инђија уприличен је пријем челника општинског, покрајинског и републичког СУБНОР-а након чега су положени венци на споменик партизанско-подунавском одреду у центру Инђије.

Осим наведених делегација, венце су положили и представници амбасаде Руске федерације.

У вечерњим сатима одржан је културно уметнички програм у којем су наступили ђаци инђијских основних и средњих школа, Руско-српско друштво и градски хор.

Пре тога уручене су октобарске награде а овогодишњи добитници су компаније Мартини градња и Фармина, Дом здравља „Др Милорад Мика Павловић“, Одбојкашки клуб „Инђија“ и Рукометни клуб „Инђија“.

Ове године први пут је организација, због вируса корона, била на најскромнијем ниову јер нису позивани представници братских општина из других земаља, сремске општине, представници покрајинских и републичких институција.

Међутим, основна порука која је важила у доба ослобођења од окупатора важи данас-боримо се за слободу али у другачијем облику.

„Имамо најтежег невидљивог непријатеља за чију победу није важна храброст као што је било некада. Имамо додатну обавезу да говоримо на данашњи дан и да укажемо суграђанима колико је важно да се придржавамо свих мера које су неопходне како би сачували животе“, рекао је председник општине Инђија Владимир Гак.

Гак је додао да, ако су наши преци могли да се свакодневно боре ван својих кућа, промрзли, гладни, ризикујући своје животе, онда можемо и ми да се придржавамо мера које су прописале надлежне службе.

На крају говора Гак је изразио дубоку захвалност прецима за све што су учинили за нас и нашу слободу.

Присутнима се обратио и председник Скупштине општине Инђија Ђорђе Димић који је подсетио шта је све урађено у претходне четири године, јер и то представља један облик борбе за модерну, напредну и јаку Инђију.

ПРЕТРАГА ВЕСТИ
Текст:
Датум: