Вести

У четвртак почиње Осми међународни књижевни фестивал „Про поет“


У четвртак почиње Осми међународни књижевни фестивал „Про поет“
27.05.2024

„Инђија Про поет 2024.“ у своме осмом издању угостиће 56 књижевника, књижевних преводилаца и кантаутора из 18 држава,

Добитник Главне награде фестивала ГРАН ПРИ ПРО ПОЕТ ове године је српски књижевник и универзитетски професор Владимир Пиштало, управник Народне библиотеке Србије.

Награда ће лауреату бити уручена на свечаности отварања фестивала „Инђија Про Поет“ у четвртак, 30. маја у 19 сати, на летњој сцени Куће Војновића, у центру Инђије.

Програм ће се одржавати у Народној библиотеци „Др Ђорђе Натошевић“ у Инђији – Књижевни меридијани, Књижевни матине, Промоције нових књига и Књижевни митинг, а учесници фестивала одржаће и књижевне часове у свим основним и средњим школама инђијске општине,

Такође, наступиће и у винарији „Мачков подрум“ у Иригу, у Новом Саду и Београду.

Специјалне повеље фестивала ИНЂИЈА ПРО ПОЕТ 2024. биће уручене писцима Тобиасу Бургхарту из Немачке, Кармен Нозал из Мексика, Лидији Жак из Словачке и Сњежани Ђоковић из Републике Српске. Током фестивала биће потписани протоколи о сарадњи нашег фестивала са сродним манифестација у свету.

Организатори Међународног књижевног фестивала ИНЂИЈА ПРО ПОЕТ 2024 су Удружење „Мој Срем“, Културни центар Инђија и Народна библиотека „Др Ђорђе Натошевић“ из Инђије, а покровитељ је Општина Инђија.

ПРЕТРАГА ВЕСТИ
Текст:
Датум: