Вести

Представник ММФ-а посетио Инђију


Представник ММФ-а посетио Инђију
30.01.2006

Стални представник Међународног монетарног фонда у Србији и Црној Гори Харалд Хиршхофер посетио је данас општину Инђија где се сусрео са председником Општине Инђија Гораном Јешићем, директорима јавних предузећа и успешним привредницима и инвеститорима| са територије инђијске општине.

Председник општине Горан Јешић је истакао да се на састанку пре свега разговарало о фискалној децентрализацији која представља велики проблем за сваку локалну самоуправу, као и о проблемима и начину финансирања општина. Тешкоћа је што у Србији има мало грин-филд инвестиција, рекао је Горан Јешић, а једино преко њих могу да се отварају нова радна места, док је Општина Инђија са око 270 милиона евра директиних инвестиција у последњих неколико година лидер у Србији.

После састанака у Општини Инђија, стални представник Међународног монетарног фонда у Србији и Црној Гори Харалд Хиршхофер, обишао је с председником Општине Инђија Гораном Јешићем фабрику цигарета „Монус", која је највећа грин-филд инвестиција у инђијској Општини. До сада је у овој фабрици запослено око 150 радника, а планирано је да се са пуштањем нових производних линија у рад запосли око 300 радника, и да се ангазује око 1.500 домацинстава која би услузно гајила дуван за потребе производње чиме ће велики број породица са територије инђијске општине бити материјално обезбеђен.

ПРЕТРАГА ВЕСТИ
Текст:
Датум: