Вести

Без проблема на путевима у инђијској општини


Без проблема на путевима у инђијској општини
26.01.2006

У случају снежних падавина, којих до сада није било у великим количинама зимска служба инђијског ЈКП „Комуналац" спремна је да обезбеди несметано функционисање саобраћаја на територији општине, рекао је шеф зимске службе у овом предузећу Стева Арсенић.

Екипе су до сада биле ангажоване углавном| на посипању соли, јер се због ниских температура на путевима стварао лед додао је Арсенић и нагласио да ни у једном тренутку није било застоја на путевима у инђијској општини, а да је до сада потрошено око 200 тона соли и ризле.

За чишћење снега, као и сваке године, ангажује се око 20 људи у три смене. Четири велика камиона од седам тона са ралицама и посипачима соли су спремни за чишћење снега са приоритетних локалних путева, док ће се за тротоаре и мање улице користити један мањи камион и бацачи снега набављени само за те намене.

По речима референта за инвестиције и надзор Дирекције за изградњу општине Инђија Миодрага Маринчића, још пре два месеца је набављено 150 тона соли и ризле, а накнадно је набављено још 200 тона што би требало да буде довољно, с обзиром на то да се у зависности од количине падавина за целу зиму потроши између око 250 тона. У случају да те количине не буду довољне, Дирекција је спремна да набави нову количину соли и ризле.

Судећи по изјавама надлежних у поменутим јавним предузећима, сви предуслови за неометано одвијање саобраћаја и нормално функционисање града и насељених места инђијске општине током зимског периода су обезбеђени. Треба подсетити да су прошле зиме у свим насељеним местима приоритетни локални путеви у сваком тренутку били проходни, као и да је инђијска зимска служба проглашена за најбољу у Срему. И ове године све припреме су обављене на време, а екипе "Комуналца" су спремне да у сваком тренутку крену на терен.

ПРЕТРАГА ВЕСТИ
Текст:
Датум: