Вести

Konkurs za festival „Short cut“

naslovJedneVesti
29.06.2020

Udruženje za medijsku afirmaciju „Mat“ iz Inđije raspisuje konkurs za ovogodišnje izdanje „Short cut“ festivala koji je planiran za 29. i 30. avgust 2020. godine.  Na festivalu se prikazuju kratki igrani, dokumentarni  i animirani filmovi. Festival je otvoren kako za filmove domaćih autora tako je okrenut i autorima iz celog sveta. Tematika filmova treba da je iz oblasti ekologije, turizma i života.

Javni poziv za takmičarski deo „Short cut” festivala traje od 1. do 15. jula. Pristigle radove pregleda selektorska komisija koja neće uzimati u razmatranje radove koji sadrže uvredljive ili agresivne poruke ili sadržaj.

Pravila učešća su sledeća:
- Film ne sme da traje duže od 15 minuta,
- Film ne sme biti proizveden pre 2018. godine,
- Udruženje „MAT“ može koristiti delove ili kompletne filmove u službi promocije,
- Autor snosi odgovornost po pitanju autorskih prava filma,
- Autori filmova su u obavezi da dostave: popunjen formular, fotografiju autora i film u formatu MPEG-4 (preko servisa www.wetransfer.com ili www.transferxl.com), a najkasnije do 05.08.2020. godine na mejl shortcutfest@gmail.com.
-Autori čiji filmovi budu selektovani za festival biće obavešteni najkasnije do 25. jula 2020. godine.

Na Festivalu će biti dodeljene prve nagrade za kategoriju ekologija, turizam i život, zatim nagrada za animirani film, Gran-pri festivala kao i specijalna nagrada za poseban utisak. Takođe će biti dodeljena prva nagrada na foto konkursu „Objektiv(n)i“ koji je od ove godine takmičarskog karaktera.

KONKURS ZA FOTOGRAFIJU

Organizatori „Short cut“ festivala u okviru pratećeg programa organizuju izložbu fotografija pod nazivom „Objektiv(n)i“, te ovom prilikom pozivaju sve zainteresovane da ukoliko žele da učestvuju na izložbi, fotografije sa ličnim podacima i kontakt telefonom dostave na mejl shortcutfest@gmail..com, sa naznakom za foto konkurs “Short cut”, od 01. do 31. jula 2020. godine.

Autori fotografija za takmičarski konkurs mogu poslati maksimalno deset fotografija, veličina duže stranice prihvatljivih digitalnih fotografija ne može biti manja od 3.000 piksela, tip datoteke može biti samo jpg, tj. jpeg i maksimalna veličina datoteke ne sme preći 20MB.

Telefoni za dodatne informacije: Zorica Banić -  065/ 204 88 11 ili Radmila Mitrović – 064/ 13 77 694.

Više informacija o festivalu i načinu prijavljivanja možete saznati na sajtu www.shortcutfest.net.

ПРЕТРАГА ВЕСТИ
Текст:
Датум: