Вести

Prestolonaslednik Aleksandar čestitao Inđiji Dan oslobođenja u Prvom svetskom ratu

naslovJedneVesti
09.11.2020

Pored brojnih upućenih čestitki povodom Dana oslobođenja u Prvom svetskom ratu, izdvaja se pismo Nj.k.v. prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića koje prenosimo u celosti:

Poštovani građani Inđije, dragi Inđijci!

Od svega srca vam čestitam današnji praznik, Dan oslobođenja u Velikom ratu. Oslobođenje Srema i cele Vojvodine i njihovo prisajedinjenje Srbije nalaze se među najsvetlijim trenucima cele srpske istorije.Neizmerno sam ponosan što su Srbiju u tim herojskim vremenima predvodili moji veliki preci, moj pradeda Nj.V. Kralj Petar I Oslobodilac i moj deda, Nj.V. Kralj Aleksandar I Ujedinitelj.

Istorija Srbije bila je puna veoma teških perioda i velikih stradanja, ali takođe i velikih uspeha. Veoma mi je drago što Inđija neguje sećanje na slavne dane naše istorije, jer temelji uspešne budućnosti uvek su u bogatoj i ponosnoj prošlosti iz koje neko ima snage i mudrosti da uči i izvlači pouke. Inđija, Srem i Srbija svakako imaju čime da se ponose i na šta da se oslone iz svoje prošlosti!

Želeći vam da nastavite putem uspeha, čuvajući tradicionalni kosmopolitski duh međuetničke tolerancije, najsrdačnije vas pozdravljam!

Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar.

ПРЕТРАГА ВЕСТИ
Текст:
Датум: