Вести

Домаћини из Нових Карловаца угостили министарку пољопривреде


Домаћини из Нових Карловаца угостили министарку пољопривреде
24.06.2023

Десеточлано домаћинство Радивоја Петровића из Нових Карловаца посетили су министарка пољопривреде Јелена Танасковић, покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство  Владимир Галић и председник Општине Инђија Владимир Гак.

„Први утисак ми је да је породица Петровић пример правог пољопривредног домаћинства, са израженом ратарском производњом, што је у Војводини другачије, него у осталим крајевима Србије“, рекла је министарка Танасковић, скренувши пажњу домаћину да ће држава бити уз његово домаћинство својим подстицајним програмима.  Она је, такође, нагласила да је аграрна политика инђијске општине стимулативна за пољопривреднике, имајући у виду висок буџет за пољопривреду.

„Историјски буџет покрајинског Секретаријата за пољопривреду ове године, од преко 11 милијарди динара, додатна је ињекција за пољопривреднике“, истакао је Владимир Галић, покрајински секретар за пољопривреду, и позвао локалне самоуправе да учествују на предстојећим пројектима из области водопривреде.

 „Много нам значи ова посета републичке, покрајинске и општинске власти, овде је много пољопривредника који би да поставе питања из области ратарства, сточарства и воћарства“, рекао је домаћин Петровић, чије домаћинство обрађује око 1600 хектара земље и користи државне и општинске субвенције.

 Политика руралног развоја Општине Инђија допринела је добрим резултатима у најважнијој привредној грани, подршка ресорног министарства је драгоцена, рекао је председник општине Владимир Гак, захваливши се породици Петровић на гостопримству и резултатима које бележе.

„Ово је доказ да се може постићи добра пољопривредна производња, савремена опрема и механизација у газдинству Петровића у Новим Карловцима пример су који би требало следити, а ми ћемо из аграрног буџета од 38 милиона динара подржати директно пољопривреднике, закључио је Гак, најавивши даље подстицаје.

ПРЕТРАГА ВЕСТИ
Текст:
Датум: