Vesti

Predstavnik MMF-a posetio Inđiju


Predstavnik MMF-a posetio Inđiju
30.01.2006
Stalni predstavnik Međunarodnog monetarnog fonda u Srbiji i Crnoj Gori Harald Hiršhofer posetio je danas opštinu Inđija gde se susreo sa predsednikom Opštine Inđija Goranom Ješićem, direktorima javnih preduzeća i uspešnim privrednicima i investitorima| sa teritorije inđijske opštine.

Predsednik opštine Goran Ješić je istakao da se na sastanku pre svega razgovaralo o fiskalnoj decentralizaciji koja predstavlja veliki problem za svaku lokalnu samoupravu, kao i o problemima i načinu finansiranja opština. Teškoća je što u Srbiji ima malo grin-fild investicija, rekao je Goran Ješić, a jedino preko njih mogu da se otvaraju nova radna mesta, dok je Opština Inđija sa oko 270 miliona evra direktinih investicija u poslednjih nekoliko godina lider u Srbiji.

Posle sastanaka u Opštini Inđija, stalni predstavnik Međunarodnog monetarnog fonda u Srbiji i Crnoj Gori Harald Hiršhofer, obišao je s predsednikom Opštine Inđija Goranom Ješićem fabriku cigareta „Monus", koja je najveća grin-fild investicija u inđijskoj Opštini. Do sada je u ovoj fabrici zaposleno oko 150 radnika, a planirano je da se sa puštanjem novih proizvodnih linija u rad zaposli oko 300 radnika, i da se angazuje oko 1.500 domacinstava koja bi usluzno gajila duvan za potrebe proizvodnje čime će veliki broj porodica sa teritorije inđijske opštine biti materijalno obezbeđen.
PRETRAGA VESTI

Tekst:
Datum: