Vesti

Pomoć za Danijelu Kovačević - 1727


Pomoć za Danijelu Kovačević - 1727
09.01.2014 | T.Đoković

Danijela Kovačević iz Inđije imala je 17 godina kada se pre 4 godine porodila i na svet donela malu Mariju. Naizgled idilična priča pretvorila se u tragediju, kada je Danijela u porodilištu u Novom Sadu dobila sepsu, koju je jedva preživela. Međutim, upala je u budnu komu i u tom stanju vegetiranja je i danas. 

"Znate, kada uđete na vrata te prostorije ona vam se nekada nasmeje, a nekada ni ne primeti da ste tu, ali posle izesnog vremena shvatite da ona prati svaki vaš pokret, da prati sve što se dešava u prostoriji. Kad joj priđete zna biti uplašena, isto tako zna biti mirna i imati potrebu da je mazite, ljuta, nasmejana, šta god", priča nam Vesna Drašković, majka Danijele Kovačević. 

Danijela nije svesna sveta oko sebe, ne prepoznaje ni ćerku, ni majku, ne može da komunicira... Ipak, Vesna ne gubi nadu će uspeti da pronađu novac i odvedu svoju ćerku u Nemačku na lečenje. 

Dosadašnje akcije nisu bile uspešne, a novu nadu ulio je novi humanitarni broj – 1727. 

"To su mali koraci ka velikom cilju. A veliki cilj je da Daca ode u Nemačku gde doktori daju velike šanse za njen oporavak", kaže Danijelina majka. 

 IZVOR: B92

PRETRAGA VESTI

Tekst:
Datum: