Vesti

Predstavljanje knjige „Običaji, vjerovanja i svakodnevni život Srba na Kordunu“

naslovJedneVesti
20.02.2020

Kako je izgledao viševekovni život Srba na Kordunu možete pročitati u knjizi „Običaji, vjerovanja i svakodnevni život Srba na Kordunu“ Mile Bosnića čije će predstavljanje biti održano danas u prostorijama Narodne biblioteke „Dr Đorđe Natošević“ sa početkom u 18 časova.

Za knjigu „Običaji, vjerovanja i svakodnevni život Srba na Kordunu“ autor Mile Bosnić prikupio je veliki broj podataka, usmenih kazivanja, zapisa i fotografija, sistematizovao ih u poglavlja koja svedoče o životu Srba na Kordunu. U ovom obimnom poslu imao je pomoć velikog broja saradnika, najčešće usmenih kazivača istorije.

Ova dragocena knjiga ukazuje na viševekovni život Srba u ovim krajevima. Precizno su popisana mesta u kojima su živeli Srbi, prezimena i krsne slave koje su familije slavile, najčešća lična imena, običaji u vezi rađanja, venčavanja, sahranjivanja, obrađivanja zemlje, zabava, lečenja bolesti.

O knjizi će govoriti istoričar Milojko Budimir, novinar Danko Perić, kao i sam autor. U muzičkom delu programa učestvuje Izvorna grupa „Kordun“ koja radi pri  KUD „Soko“ iz Inđije, a program će voditi Savo Smoljanović.

PRETRAGA VESTI
Tekst:
Datum: