Vesti

SEDMI ŠEKSPIR FESTIVAL: Pet predstava domaćih pozorišta

naslovJedneVesti
03.09.2020

Sedmo izdanje “Šekspir festivala” biće otvoreno 12. septembra izvođenjem koncerta “Betoven i Šekspir” Gudačkog kvarteta Beogradske filharmonije u Vili Stanković, gde je i predstavljen program, i trajaće do 16. septembra.

Neobičan i neočekivan spoj dvojice umetničkih velikana, svečano će uvesti publiku u novi program festivala sa četiri predstave prema delima Šekspira.

Narodno pozorište Niš i Kruševačko pozorište predstaviće se predstavom „Kako vam drago“, dok će u režiji Mie Knežević biti izvedena „Dva viteza iz Verone“ .

U utorak publici će se predstaviti Srpsko narodno pozorište iz Novog Sada predstavom „Rozenkranc i Gildenstern su mrtvi“, a poslednjeg dana „Moj Šekspir“ po konceptu Nikite Milivojevića, osnivača i direktora Šekspir festivala.

Sve predstave će se održavati u predivnom ambijentom Vile Stanković sa početkom u 19.30 časova uz sve preventivne mere definisane odlukama Kriznog štaba Vlade Srbije.

Program 7. Šekspir festivala najavio je na konferenciji za medije Nikita Milivojević, dok su ispred institucija koje su podržale događaj govorili Dragana Milošević, pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje, Vladimir Gak, predsednik opštine Inđija i Sonja Marić, direktor Sektora za marketing i korporativne komunikacije UNIKA osiguranja.

Karte za predstave mogu se kupiti po ceni od 500 dinara.

Prodaja ulaznica se vrši na svim ovlašćenim prodajnim mestima TICKETS-a u Srbiji kao i putem interneta preko www.tickets.rs.

Link sa spiskom svih prodajnih mesta TICKETS-a je https://www.tickets.rs/partners.

Ovaj jedinstven kulturni pozorišni događaj Evropska mreža festivala je i zvanično uvrstila u listu najznačajnijih na Starom kontinentu.

Program festivala možete pogledati OVDE.

Više o samom festivalu možete pročitati OVDE.


PRETRAGA VESTI
Tekst:
Datum: