Vesti

KUD „Branko Radičević“ iz Beške u Ofenbahu


KUD „Branko Radičević“ iz Beške u Ofenbahu
17.11.2022

Proteklog vikenda Kulturno-umetničko društvo „Branko Radičević“ iz Beške bilo je u poseti Srpskom kulturnom centru u Ofenbahu povodom obeležavanja 45. godina rada ovog centra.

Pored domaćina nastupao je i Umetnički ansambl Ministarstva odbrane Republike Srbije „Stanislav Binički“ i KUD „Branko Radičević“ iz Beške.

Program je otvoren himnom „Bože pravde“ u izvođenju UAMORS „Stanislav Binički“ i malim koncertom ovog ansambla koji je oduševio sve prisutne u punoj hali, a naizmenični nastupi folklornog ansambla „Branko Radičević“ iz Beške i SKC-a,  praćeni su velikim aplauzima publike. Svi ansambli nastupili su uz muzičku pratnju orkestra „Braća Martić“ iz Novog Sada.

SKC u Ofenbahu okuplja 350 srpskih porodica koje se trude, da kroz angažovanje u SKC-u, očuvaju srpski nacionalni identitet, jezik, kulturu i običaje. Goran Tomić  predsednik SKC-a, nije krio svoje zadovoljstvo i radost i izrazio nadu da će se saradnja ova dva društva nastaviti i u budućnosti.

Aleksandar Erdeš, umetnički rukovodilac KUD „Branko Radičević“, istakao je da su im prijatelji iz SKC-a sa kojima sarađuju već 10 godina priredili predivan doček.

Inicijativa je potekla od njihove meštaneke iz Beške i njene ćerke koje žive u Ofenbahu. Beščani su bili smešteni kod članova SKC-a što je doprinelo da se još više prodube prijateljstva među folklorašima koja ostaju zauvek.

Ispred KUD-a „Branko Radičević“ iz Beške prisutnima se obratio predsednik Momčilo Malešević koji je rekao da su veoma zadovoljni gostoprimstvom i saradnjom koja je krunisana predivnim koncertom.

Malešević je poželeo domaćinima da traju još mnogo godina i da okupljaju veliki broj dece. Tom prilikom domaćinu je uručio prigodne poklone. U planu je da se nastavi dalja saradnja i da već na leto SKC bude gost u Srbiji u Beški.

PRETRAGA VESTI

Tekst:
Datum: