Vesti

U četvrtak počinje Osmi međunarodni književni festival „Pro poet“


U četvrtak počinje Osmi međunarodni književni festival „Pro poet“
27.05.2024

„Inđija Pro poet 2024.“ u svome osmom izdanju ugostiće 56 književnika, književnih prevodilaca i kantautora iz 18 država,

Dobitnik Glavne nagrade festivala GRAN PRI PRO POET ove godine je srpski književnik i univerzitetski profesor Vladimir Pištalo, upravnik Narodne biblioteke Srbije.

Nagrada će laureatu biti uručena na svečanosti otvaranja festivala „Inđija Pro Poet“ u četvrtak, 30. maja u 19 sati, na letnjoj sceni Kuće Vojnovića, u centru Inđije.

Program će se održavati u Narodnoj biblioteci „Dr Đorđe Natošević“ u Inđiji – Književni meridijani, Književni matine, Promocije novih knjiga i Književni miting, a učesnici festivala održaće i književne časove u svim osnovnim i srednjim školama inđijske opštine,

Takođe, nastupiće i u vinariji „Mačkov podrum“ u Irigu, u Novom Sadu i Beogradu.

Specijalne povelje festivala INĐIJA PRO POET 2024. biće uručene piscima Tobiasu Burghartu iz Nemačke, Karmen Nozal iz Meksika, Lidiji Žak iz Slovačke i Snježani Đoković iz Republike Srpske. Tokom festivala biće potpisani protokoli o saradnji našeg festivala sa srodnim manifestacija u svetu.

Organizatori Međunarodnog književnog festivala INĐIJA PRO POET 2024 su Udruženje „Moj Srem“, Kulturni centar Inđija i Narodna biblioteka „Dr Đorđe Natošević“ iz Inđije, a pokrovitelj je Opština Inđija.

PRETRAGA VESTI

Tekst:
Datum: