Vesti

Svečano otvaranje fabrike "Farmina Pet foods"


Svečano otvaranje fabrike
07.04.2010

Kompanija "Farmina Pet foods" u subotu će svečano otvoriti fabriku u Inđiji. Fabrika će biti otvorena u ul. Save Kovačevića bb u 10:30.

Predviđeno je da se ovom prilikom gostima i medijima obrate predsednik opštine Inđija, Goran Ješić, vlasnik kompanije Anđelo Ruso, a svoje učešće treba da potvrde predstavnici ministarstva poljoprivrede i uprave za veterinu.

Nakon obraćanja prisutnim zvanicama i presecanja vrpce na ulazu u fabriku planiran je obilazak pogona i njegovo zvanično puštanje u rad.

Opština Inđija i italijanska kompanija „Farmina Pet Foods", koja se bavi proizvodnjom hrane za kućne ljubimce, su potpisale ugovor o izgradnji fabrike u maju 2006. godine, a ključnu ulogu u dovođenju ove firme u Inđiju imala je Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA).

Proizvodni kapacitet fabrike u početnoj fazi iznosiće 10 tona po satu, a za pet godina se planira povećanje proizvodnje na 30 tona po satu. Fabrika će u prvoj fazi zaposliti oko 50 radnika koji su već prošli obuku, a ukupna investicija je vredna skoro 8 miliona evra.


Mesečno će se u fabrici u Inđiji proizvoditi 850 tona hrane za kućne ljubimce, 90 odsto te proizvodnje će se izvoziti a više od polovine sirovina kupovaće se u Srbiji.


PRETRAGA VESTI

Tekst:
Datum: