Vesti

NAŠA INĐIJA U PRVOJ LIGI


NAŠA INĐIJA U PRVOJ LIGI
07.06.2006
Fudbaleri Inđije od juče su zvanično članovi Prve lige Srbije. Posle 34 kola, za bod su umakli kirektnom konkurentu, Bečeju i zasluženo presekli vrpcu na cilju.
Do pobede nad čvrstom i borbenom ekipom Sloge došli su teže nego što se očekivalo. Po klizavom terenu, obe ekipeiskazale su maksimum borbenosti i zalaganja, pa utakmica može dobiti najvišu ocenu. Domaćini su imali stalnu inicijativu, stvarali šanse, ali su nedostatak koncentracije i odlični golman Temerinaca Bajić doprineli da pobedonosni pogodak bude postignut tek u završnici susreta.


Inđijci su krenuli stalnim atacima. Kodžo je u 14. minutu, odlično poigran od Beronje, zamalo šutirao pored gola. U 16. minutu Horvat je dobro centrirao, Beronja šutirao glavom, ali je golman Bajić odbranio udarac. Gostimirović je u 37. minutu šutirao gravom iznad gola. U 45. minutu neverovatna situacija, Beronja je posle lepe akcije pogodio prečku protivničkog gola, lopta se odbila do Horvata koji je ponovo uputio udarac, ali se ponovo isprečila prečka.


Kodžo je u 47. minutu iz slobodnog udarca sa 20 metara precizno šutirao, ali je golman Bajić bio na visini zadatka. Kapiten Inđijaca u 56. minutu iskosa sa desne strane pogodio je spoljni deo mreže. U 57. minutu Kodžo je gađao levi gornji ugao, ali se golman Bajić izvio i loptu izbacio u korner. Beronja je u 68. minutu šutirao za malo pored gola, mladi Đorđe Lukić u 71. minutu izbio je sam pred gol Temerinaca, golman Bajić smeli padom u noge otklonio je opasnost.


Jedini pogodak postignut je u 79. minutu posle gužve u kaznenom prostoru Temerinaca, lopta se odbila do Santrača koji je oštro šutirao i pogodio nebranjeni deo mreže. Pogodak je izazvao erupciju oduševljenja na stadionu.


Posle utakmice nastalo je neopisivo slavlje. Više od 1.500 vernih navijača gromoglasnim aplauzom pozdravilo je ljubimce. Razdraganost se potom prenela na ulice i obližnje restorane, a slavlje je trajalo do svanuća.

POGLEDAJTE GALERIJU

PRETRAGA VESTI

Tekst:
Datum: