Vesti

Pola sata za desetku


Pola sata za desetku
27.11.2006
Inđijci su ostvarili ubedljivu pobedu nad Vlasinom zahvaljujući odličnoj igri u prvom poluvremenu. Već u 3. minutu Skorupan je bio u izglednoj šansi, odbrana gostiju izgacila je loptu u korner, udarac sa ugla izveo je Kodžo. Pavković je bio najviši u skoku i glavom poslao loptu u nebranjenu mrežu.
     Aleksić je u 8. minutu bio u prilici ali je golman domaćih Dević udarac odbranio. U 11 minutu izvedena je filigranska akcija Livaje, Pavkovića i Tintora, koje je podigla gledalište na noge.
     Detalj iz 17. minuta izazvao je poprečne komentare. Nakon akcije po desnoj strani Blanuša je uputio udarac u prazan gol Kodžo je pritrčao u nameri da potvrdi pogodak, a sudija utakmice je na intervenciju pomoćnika Krakanovića gol poništio zbog ofsajda.
     Na 2:0 povisio je Skorupan nakon snažnog šuta Tintora, čuvar mreže gostiju Pešić kratko je odbio loptu pritrčao je Skorupan iz neposredne blizine postigao prvenac. Tintor je u 25. minutu šutirao glavom za malo preko gola nakon kornera sa desne strane. Inđijci su odmah potom izveli izvanrednu kontru. Kodžo je uposlio Radina na levoj strani, ovaj je uputio upotrebljiv centaršut, natrčao je Pavković i matirao nemoćnog Pešića.
     Zadovoljni visokim vođstvom u prvom delu domaćini su ušli u drugo poluvreme s manjim gasom, pa se igra odvijala uglavnom na središnjem delu terena.
     Najpovoljniju priliku gosti su propustili u 72. minutu udarac Aleksića iz neposredne blizine Dević je izvanredno odbranio Kodžo je u 87. minutu šutirao slobodan udarac sa 18 metara, a golman Pešić udarac uspeo da odbrani. U samoj završnici meča beležimo najpre udarac Miličića, glavom nakon kornera a potom i pokušaj istog igrača sa 20 metara ali je udarac završio preko gola.
     Pobedom Inđijci su znatno popravili položaj na tabli i sigurnije ulaze u nastavak prvenstva.

D.Milovanović, Sportski Žurnal
PRETRAGA VESTI

Tekst:
Datum: