Vesti

U Inđiji otpočele zimske čarolije na ledu


U Inđiji otpočele zimske čarolije na ledu
03.12.2006
Ceremonija otvaranja inđijskog klizališta početkom vikenda, krenula je uz prave vojvođanske tamburaše i sremačke pesme, a vrhunac raspoloženja su izazvali prvi taktovi, na ovom području nezaboravnog bećarca „Ide lola iz Inđije". Uz kuvano vino i tople čajeve, i za odrasle i za mališane na ulici je bilo toplo oko srca. Umesto da sede u zadimljenim kafićima, inđijska deca će do trećeg februara imati alternativu, jer mogu da se bave veoma lepim sportom i da kvalitetno potroše svoje vreme. Leti su im dostupni bazeni i otvoreni sportski tereni, a zimi sem fiskluturnih sala i postojeće sportske hale, nema adekvatnog načina da se u hladnim danima utroši slobodno vreme. S obzirom na prošlogodišnje pozitivno iskustvo i veliku zainteresovanost za klizalište na otvorenom, lokalna vlast se potrudila da i ove godine obezbedi zimsku rekreaciju uz minimalnu cenu izdavanja klizaljki, jer se odazvao veliki broj sponzora.
Najmlađe su na otvaranju klizališta zabavljali animatori uz "Biser" sir, koji su deljeni kao poklončići za najbolje miševe, sireve i mačke. Njihov zadatak je bio da na taktove muzike naprave okret, zasutave se ili podignu ruke. Ko to nije uradio na vreme morao je da ispadne iz igre, a oni revnosni su dobijali siriće. Najinteresantnije, pak, bilo je u igri skonpcem u kojoj su pozvani da učestvuju odrasli. Animatorka Maša je zamolila da konopac za nadvlačenje uhvate sa oba kraja krupni, snaćni muškarci. I tako su se javljali dobrovoljci, ali po njenoj oceni nikad dovoljno da se konopac zategne kao luk i strela. U jednom momentu, u pomoć je priskočio i sam predsednik Opštine Inđija Goran Ješić na opšte zaprepašćenje. Upro se nogama da što bolje zategne konopac, a onda, umesto da i on i ostali jaki muškarci izmere svoju snagu, Maša je ocenila da je konopac savršeno zategnut za, ni manje ni više, nego pružanje veša! Uzela je štipaljke i lepo prostrla mokre tkanine što je izazvalo salve smeha među dobrovoljcima i okolnim posmatračima. Veseli zvuci i raspoloženje su potrajali skoro do ponoći u ulici Vojvode Stepe ispred Pošte, a građani Inđije moći će da ga koriste u naredna dva meseca.
Investiranjem u klizališe Opština Inđija uspela da napravi zanimljivu, novu i drugačiju vrstu rekreacije za decu inđijske opštine i time Inđiju svrsta u metropole, koje svojim stanovnicima nude ovakvu zimsku zabavu. Organizovana je i škola klizanja kroz koju će proći oko 1800 učenika od prvog do četvrtog razreda iz svih naseljenih mesta na teritoriji opštine. Svakog radnog dana u prepodnevnim časovima, deca iz osnovnih škola će dolaziti na klizalište da naprave prve korake na ledu gde će im časove držati profesionalni instruktor prema rasporedu, koji su im škole odredile.
S obzirom na to da će u prepodnevnim časovima klizalište biti zauzeto za decu iz osnovnih škola, radno vreme klizališta će biti radnim danima od 16 sati do 22 časa. Subotom će građani moći da koriste klizalište od deset časova pre podne do 22 sata uveče, a nedeljom od 16 sati do 22 sata.

G. Umičević - DNEVNIK

Pogledajte galeriju slika
PRETRAGA VESTI

Tekst:
Datum: