Vesti

Veća frekvencija saobraćaja traži više semafora


Veća frekvencija saobraćaja traži više semafora
01.06.2007
Frekvencija saobraćaja u Inđiji je mnogo veća nego u nekoliko prethodnih godina prema rezultatima merenja u užem centru Inđije. Raskrsnicom Kralja Petra i Novosadske ulice, svakodnevno prođe oko 14.000 vozila. Samim tim je potrebno da se poboljša bezbednost motornog saobraćaja, ali i pešaka, naročito đaka i dece s obzirom na blizinu škola. Zbog toga su i postavljeni semafori na najfrekventnijim raskrsnicama, kao i horizontalna signalizacija, koje omogućavaju, pre svega deci da dođu bezbedno do škole.

Kako je istakao direktor Direkcije za izgradnju opštine Inđija Uroš Ćuruvija, statistički podaci govore da je daleko manji broj saobraćajnih nezgoda nego ranijih godina, pa se nastavlja postavljanje horizontalne i vertikalne signalizacije. U toku godine će biti postavljeni semafori na još dve raskrsnice, u Školskoj i u ulici Kralja Petra kod autobuske stanice, koje će inače biti i građevinski proširene kako bi ujedno postale i komfornije za sve učesnike u saobraćaju.

- Nedavno je započeta i obnova horizontalne signalizacije, koja će biti završena u narednih desetak dana i radi se u svim naseljenim mestima. Međutim, poznato je da iz samo njima znanih razloga, neki ljudi skidaju saobraćajne znake. Ko go da to radi, neka se zamisli da tog momenta ugrožava mnoge živote, ali i sebi pravi problem, jer će kad - tad morati da odgovara. Apelujem na građane da u takvim situacijama, ukoliko imaju saznanja ko je to uradio, obaveste policiju ili Direkciju za izgradnju opštine Inđija.

Materijalni troškovi zbog takvog ponašanja su veliki, ali je veći problem što se na taj način ugrožavaju ljudski životi - rekao je direktor Ćuruvija i dodao da Direkcija neprestano podnosi krivične prijave protiv nepoznatih lica, ali da za sada policija ne uspeva da otkrije počinioce.
PRETRAGA VESTI

Tekst:
Datum: