Vesti

Konkurs za međunarodi festival kratkometražog filma i fotografije „Short cut“ 2022. Inđija


Konkurs za međunarodi festival kratkometražog filma i fotografije  „Short cut“ 2022. Inđija
13.05.2022

Udruženje za medijsku afirmaciju „Mat“  iz Inđije raspisalo je konkurs za sedmo izdanje Međunarodnog festivala kratkometražnog filma i fotografije „Short cut“  Inđija 2022.

Na festivalu se prikazuju kratki igrani, dokumentarni  i animirani filmovi.  Festival je otvoren kako za filmove domaćih autora tako je okrenut i autorima iz celog sveta. Tematika filmova treba da je iz oblasti: ekologije, turizma i života. 

Javni poziv za autore kratkih filmova traje od 15. do 31. maja 2022. godine. Pristigle filmove pregleda selektorska  komisija koja neće uzimati u razmatranje one filmove koji sadrže uvredljive ili agresivne poruke ili sadržaj.

PRAVILA UČEŠĆA

- Film ne sme da traje duže od 15 minuta;

- Film ne sme biti proizveden pre 2020. godine;

- Udruženje „MAT“ može koristiti delove ili kompletne filmove u službi promocije;

- Autor snosi odgovornost po pitanju autorskih prava filma;

– Autori filmova su u obavezi da dostave: popunjen formular koji je dostupan na sajtu festivala www.shortcutfest.net, fotografiju autora i film u formatu MPEG-4 (preko servisa www.wetransfer.com, ili transferxl.com) na mail shortcutfest@gmail.com;

-Autori čiji filmovi budu selektovani za festival biće obavešteni najkasnije do 20. juna 2022. godine.

Na Festivalu će biti dodeljena prva nagrada za kategoriju ekologija, prva nagrada za kategoriju turizam i prva nagrada za kategoriju život, zatim nagrada za animirani film i Gran-pri  festivala. Žiri će takođe dodeliti i prvu nagradu na foto konkursu „Objektiv(n)i“.

 

KONKURS ZA FOTOGRAFIJU

Organizatori „Short cut“ festivala u okviru pratećeg programa organizuju izložbu fotografija pod nazivom „Objektiv(n)i“ koja ima takmičarski karakter, te ovom prilikom pozivaju se svi zainteresovani autori da, ukoliko žele da učestvijuju na izložbi, fotografije sa ličnim podacima i kontakt telefonom dostave na mejl shortcutfest@gmail.com sa naznakom za foto konkurs „Short cut“, od 15. maja do 1. juna 2022. godine. Autori fotografija za takmičarski konkurs mogu poslati maksimalno 10 fotografija, veličina duže stranice prihvatljivih digitalnih fotografija ne može biti manja od 3.000 piksela, tip datoteke može biti samo jpg tj. jpeg i maksimalna veličina datoteke ne sme preći 20MB. Autori čije fotografije budu selektovane za izložbu a samim tim i takmičenje, biće obavešteni najkasnije do 20. juna 2022. godine.

Telefoni za dodatne informacije: Zorica Banić  065/ 204 88 11. Više informacija o festivalu  i načinu prijavljivanja možete pronaći na sajtu : www.shortcutfest.net kao i na fb stranici Međunarodnog festivala kratkometražnog filma „Short cut“ Inđija.

PRETRAGA VESTI

Tekst:
Datum: