Činjenica da Inđija poseduje dve potpuno funkcionalne, komunalno opremljene radne zone, koje pri tom imaju izuzetan geografsko-saobraćajni položaj - blizina Beograda 42 km, Novog Sada 35 km, aerodroma 35 km, glavnih saobraćajnih pravaca u zemlji, Koridor 10, auto-put E-75: Beograd-Novi Sad, auto-put E-70: Beograd-Zagreb, magistralni put M22/1, regionalni put R109: Ruma-Stari Slankamen, železničkih pruga Beograd–Inđija-Novi Sad-Subotica-Budimpešta i Beograd–Inđija–Zagreb-Ljubljana, blizina reke Dunav, postavlja Inđiju u sam vrh ponude u Srbiji u smislu potencijala i atraktivnosti za investiranje.

Osnovni nosioci razvoja privrede naselja Inđija, uz poljoprivredu su industrija i mala privreda. U cilju obezbeđenja prostora za razvoj industrije i male privrede Generalnim urbanističkim planom naselja Inđija rezervisane su dve urbanističke celine – zone u severoistočnom i jugoistočnom delu Inđije.  Formiranje radnih zona omogućilo je izgradnju novih kapaciteta kao i mogućnost trajnog dislociranja svih proizvodnih kapaciteta iz centralnog i stambenog dela naselja što se pre svega odražava na kvalitet životne sredine u naselju, kao i na kvalitet uslova rada i proizvodnje.

Severoistočna radna zona

Severoistočna radna zona

Severoistočna radna zona površine 635 ha nalazi se na 2 km od centra Inđije, između naselja i autoputa E-75 Beograd-Novi Sad. Radna zona je potpuno komunalno opremljena, između ostalog izgrađena je fekalna kanalizacija, čelični gasovod kao i kišna kanalizacija. Prostire se duž regionalnog puta R109 (Ruma-S.Slankamen). Zapadno u odnosu na radnu zonu pruža se železnička pruga Beograd-Novi Sad koja se nalazi na međunarodnom Koridoru 10. Neposredna blizina trase auto-puta E-75 omogućava laku dostupnost radnoj zoni.

 


Jugoistočna radna zona

Jugoistočna radna zona

Jugoistočna radna zona površine od oko 100 ha nalazi se na 1,5 km od centra Inđije duž magistralnog puta M22/1 prema Beogradu, koji radnu zonu povezuje sa okruženjem dok u području grada isti magistralni put ima funkciju glavne gradske saobraćajnice. Ova radna zona je potpuno komunalno opremljena i u zoni postoji sva komunalna infrastruktura kao i u gradu Inđija.