Вести

НАША ИНЂИЈА У ПРВОЈ ЛИГИ


НАША ИНЂИЈА У ПРВОЈ ЛИГИ
07.06.2006

Фудбалери Инђије од јуче су званично чланови Прве лиге Србије. После 34 кола, за бод су умакли киректном конкуренту, Бечеју и заслужено пресекли врпцу на циљу.
До победе над чврстом и борбеном екипом Слоге дошли су теже него што се очекивало. По клизавом терену, обе екипеисказале су максимум борбености и залагања, па утакмица може добити највишу оцену. Домаћини су имали сталну иницијативу, стварали шансе, али су недостатак концентрације и одлични голман Темеринаца Бајић допринели да победоносни погодак буде постигнут тек у завршници сусрета.


Инђијци су кренули сталним атацима. Коџо је у 14. минуту, одлично поигран од Бероње, замало шутирао поред гола. У 16. минуту Хорват је добро центрирао, Бероња шутирао главом, али је голман Бајић одбранио ударац. Гостимировић је у 37. минуту шутирао гравом изнад гола. У 45. минуту невероватна ситуација, Бероња је после лепе акције погодио пречку противничког гола, лопта се одбила до Хорвата који је поново упутио ударац, али се поново испречила пречка.


Коџо је у 47. минуту из слободног ударца са 20 метара прецизно шутирао, али је голман Бајић био на висини задатка. Капитен Инђијаца у 56. минуту искоса са десне стране погодио је спољни део мреже. У 57. минуту Коџо је гађао леви горњи угао, али се голман Бајић извио и лопту избацио у корнер. Бероња је у 68. минуту шутирао за мало поред гола, млади Ђорђе Лукић у 71. минуту избио је сам пред гол Темеринаца, голман Бајић смели падом у ноге отклонио је опасност.


Једини погодак постигнут је у 79. минуту после гужве у казненом простору Темеринаца, лопта се одбила до Сантрача који је оштро шутирао и погодио небрањени део мреже. Погодак је изазвао ерупцију одушевљења на стадиону.


После утакмице настало је неописиво славље. Више од 1.500 верних навијача громогласним аплаузом поздравило је љубимце. Раздраганост се потом пренела на улице и оближње ресторане, а славље је трајало до сванућа.

ПОГЛЕДАЈТЕ ГАЛЕРИЈУ

ПРЕТРАГА ВЕСТИ
Текст:
Датум: