Вести

Усвојен Генерални урбанистички план


Усвојен Генерални урбанистички план
11.07.2006

На 16. седници Скупштине општине Инђија којој није присуствовала одборничка група СРС, пре усвајања дневног реда председник СО Инђија Марјан Ристичевић је обавестио одборнике да су Ружа Авалић, Мане Батало и др Зденко Гајић који су чланови одборничке групе СРС известили Скупштину да желе да изађу из ове одборничке групе и да наступају као независни одборници.

Ружа Авалић која је иначе била кандидат за председника Општине на изборима 2004. године је истакла да и даље жели да у Скупштини заступа интересе грађана који су јој дали глас на изборима, али да то жели да ради као независни одборник, а не као члан одборничке групе СРС. Након излагања Руже Авалић и усвајања дневног реда, одборници су једногласно усвојили одлуку о доношењу генералног урбанитичког плана насеља Инђија.

Јасно зацртана стратегија проширења индустријских зона и привлачење инвеститора чиме ће бити створени услови и за развој туризма, пољопривреде и осталих привредних грана био је основни правац којим се ишло приликом израде Генералног урбанистичког плана. Зато је овај важан посао урађен у рекордно кратком року и сада не постоје никакве препреке да се крене у реализацију пројеката као што је потписивање уговора за изградњу бање која је веома важна за општину у целини и њен даљи развој.

Одборници су затим усвојили одлуку о закључењу уговора о оснивању „Регионалне агенције за друштвено-економски развој Срема", која ће имати за циљ да пружа подршку у привредној трансформацији региона, сарађује са локалним чиниоцима, донаторима и даваоцима на идентификацији потреба регионалног развоја, као и дефинисању пројеката и раду на припреми договорених стратегија развоја. Након ове тачке дневног реда одборници су усвојили и одлуку о оснивању установе Културни центар у Инђији која је до сада била саставни део Народне библиотеке „Др Ђорђе Натошевић".

Обзиром на то да је Културни центар у последње три године постао најпосећенији објекат ове намене у Срему, а све активнији сценски програм, филмски репертоар, промоције, трибине и смотре, као и низ споредних делатности на основу којих Културни центар остварује приходе, указали су на неопходност промене статуса овог објекта ради целовитијег и делотворнијег обављања делатности. Скупштина је затим настављена изјашњавањем одборника о изменама локалних комуналних такси, као и о решењима о разрешењу и именовању школских одбора основних и средњих школа на територији инђијске општине.

ПРЕТРАГА ВЕСТИ
Текст:
Датум: