Вести

Клупа лек за индолентност


Клупа лек за индолентност
01.09.2006

Инђијци су у четвртом колу претрпели први овојесењи пораз. Чета Богића Богићевића поклекла је на гостовању у Врању. Против борбених домаћина Инђијци нису имали прави рецепт како да одоле налетима Динамоваца па су са два гола у мрежи Девића , уз песму и трубач, испраћени из Коштаниног града.
Горан Магдић и овога пута био је међу најистакнутијим појединцима на терену. Залагањем и борбеношћу марљиви везиста, један је од ретких који се истицао . "Нисмо успели да на прави начин парирамо. Након вођства Динама преузели смо иницијативу, диктирали темпо али нисмо успели да материјализујемо теренску надмоћност. Као што обично бива примили смо други погодак у 77. минуту што је пресекло наша настојања. Играли смо за нијансу слабије него у претходним утакмицама али не толико како би се то могло закључити према резултату. Из сусрета са Динамом морамо извући одговарајуће поуке и већ од наредног сурета, сутрашње утакмице са ЧСК-ом из Челарева окренути се другачијим размишљањима" рекао нам је Горан Магдић .
Александар Миљанић, спортски директор Инђијаца, објективно је оценио учинак екипе на утакмици у Врању. " Победи Динама не може се ништа замерити. Врањанци су тријумфовали сасвим заслужено. Истакао бих овом приликом срдачан пријем и гостопримство који су били на завидној висини. Исказали су домаћини више борбености и жеље за победом. Чињеница је да су се у појединим моментима у жару борбе заборављали и прелазили границу дозвољеног. Можда и арбитри нису у тим тренуцима пружили одговарајућу заштиту нашим играчима. Све то ипак не оправдава несхватљиву индолентност појединих наших играча. Појединци су се понашали као да их утакмица не интересује, једва су чекали да протекне 90 минута да би напустили терен.Већ за сутрашњу утакмицу екипа ће претрпети одређене промене. Место у тиму имаће само они који су максимално спремни да изгарају током читавог сусрета, који поштеним односом према клупским бојама заслужују да изађу на терен" поручио је Миљанић.
Прлика за детаљнију анализу нема.Већ сутра је на програму нова провера могућности. На стадиону крај инђијске железничке станице гостује ЧСК из Челарева, стари знанац из времена трећелигашког надметања. Пиварци имају искусан састав који је у стању да изненади и на гостовању. Горан Магдић је четири године носио дрес Челареваца, уз капитена Предрага Коџа, добар је познавалац челаревских фудбалских прилика. " Екипа ЧСК-а претрпела је током летњег прелазног рока значајне кадровске промене. Без обзира на то наши сутрашњи гости поседују квалитет за највиши пласман. Наши сутрашњи гости играју подједнако успешно и код куће и на страни. Ни мало нису импресионирани чињеницом играња на туђем терену. Биће ово једно равноправно надметање.У утакмици две изједначене екипе мора се водити рачуна о сваком детаљу. Шансе које се укажу не смеју се пропустити. Остали смо дужни нашим верним навијачима. Надам се да ћемо им сутра приредити прво прволигашко славље, да ћемо умети да се изборимо са врсним противником. Управо овакве утакмице носе посебну драж и дуго се памте" истакао је Горан Магдић.

Последњег дана прелазног рока Инђијци су добили још једно појачање. Владимир Радујковић чувар мреже румунског лигаша Глорија из Бистрице регистрован је за зелено беле. Потребна документа за регистрацију стигла су посредством Фудбалског савеза Србије тако де ће перспективни голман стећи право наступања у наредном колу када Инђијци иду у госте БСК-у из Борче. Доласком Радујковића биће појачана конкуренција међу чуварима мреже. Уз Девића и Радошевића, талентовани Радујковић, који је прошао Партизанову голманску школу, појачаће конкуренцију за ово веома одговорно место у тиму.

Приступницу за Инђијце током јучерашњег дана потписао је и Сеад Салаховић (29 ) доскорашњи члан украјинског прволигаша Кривбаса. Искусни нападач, расни стрелац, требало би да допринесе повећању ефикасности напада Индјијаца.У нападачкој линији за сада није било довољно пробојности па су голови постизани из другог плана. Затражени међународни сертификат требало би да пристигне наредних дана па би рођени Новопазарац требало да се ускоро појави у саставу Инђијаца .

Спортски журнал, Д. Миловановић

ПРЕТРАГА ВЕСТИ
Текст:
Датум: