Вести

Мамац за америчке инвеститоре


Мамац за америчке инвеститоре
01.11.2006

Представници општине Инђија на Сајму привреде у Чикагу, уз Зрењанин и Лозницу, на студијском путовању, које им је организовао УСАИД кроз Програм за подстицај економском развоју општина (МЕГА), већ неколико дана су у прилици да представе потенцијале својих општина. Амерички привредници и српска дијаспора, која је једна од најбројнијих у Чикагу, на манифестацији Дани привреде и културе у Чикагу, под покровитељством Конгреса српског уједињења, организовали су значајне састанке за промовисање Инђије као добре дестинације за инвеститоре. 

     Неки од њих су били, по речима пројект менаџера инђијске општине Петра Јањића и начелника инђијског Одељења за привреду Станка Гагића, састанци с Канцеларијом за привреду и инвестиције државе Илиноис, као и састанак с градоначелником Чикага. Представници Инђије су посетили општину Елмхурст, која је последње деценије доживела економски процват, захваљујући формирању ефикасне Канцеларије за локални економски развој, а који се тренутно реализује у Инђији.

     За представнике три општине које су победиле на такмичењу „Инвестирајте у Србију" у августу ове године, МЕГА програм је организовао и семинар о финансирању инфраструктурних пројеката, који је одржала једна од највећих фирми у свету финансијског консалтинга „Морган Стенли", као и састанак с директором „Wорлд Бусинесс Цхицаго", непрофитне организације која је задужена за промоцију тог града на светском тржишту.

Гордана Умичевић, Дневник

ПРЕТРАГА ВЕСТИ
Текст:
Датум: