Вести

Клизалиште у Инђији од другог децембра


Клизалиште у Инђији од другог децембра
22.11.2006

Становници општине Инђија, моћи ће да уживају на клизалишту, које ће и ове године бити постављено у улици Војводе Степе испред Поште од другог децембра до трећег фебруара. Клизалиште ће свечано бити отворено у суботу, другог децембра, уз тамбураше, а предвиђено је да манифестација траје до поноћи.
Клизалиште ће бити изграђено на 200 квадратних метара, од синтетичког, односно вештачког леда, који се по својим карактеристикама ни по чему не разликује од правог леда, а користи се у леденим дворанама и професионалним клизалиштима.
Директор Установе „Спортски центар" Радован Грковић је истакао да ће бити организована и школа клизања, коју ће похађати основци из свих основних школа са територије инђијске општине. Пола сата клизања ће коштати, као и прошле године 50 динара, што је једини трошак за све грађане, који буду желели да се опробају на леду.
Дирекција за изградњу општине Инђија је један од организатора читавог пројекта, а по речима директора Уроша Ћурувије, све је започето због тога што за разлику од летњег периода, зими нема довољно дешавања у граду. Лети грађани могу да користе базен и многобројне спортске терене, који су зими недоступни, па је клизалиште неопходно да би и у зимском периоду постојала једна врста рекреације за све грађане, а посебно за децу, истакао је директор Ћурувија.

ПРЕТРАГА ВЕСТИ
Текст:
Датум: