Вести

СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕН МИТРОВДАН: Високе делегације одале почаст ослободиоцима Инђије


СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕН МИТРОВДАН: Високе делегације одале почаст ослободиоцима Инђије
09.11.2020

Општина Инђија обележила је низом манифестација 8. новембар, Дан ослобођења у Првом светском рату. Присутне делегације положиле су венце на споменик Милунке Савић и Краља Петра I Карађорђевића. Такође, отворена је изложба „Велики рат у боји“ која је била постављена на платоу испред споменика Милунки Савић а гости су обишли и изложбу експоната „Оружје наших победа“ постављену у малој сали Културног центра.

Венце су положили председник општине Инђија Владимир Гак, принчевски пар Филип и Даница Карађорђевић, потпредседник Скупштине општине Инђија Лазар Вукмировић, потомци Милунке Савић, представници Војске Србије које је предводио бригадни генерал Зоран Насковић, пуковник Јован Кепчија, потпуковници Перица Крбавац и Борислав Крњајић и мајори Дејан Кузмановски, Бојан Павић, Драган Тривун и Ђорђе Лаћарац, представници Удружења Краљевина Србија и Церски марш.

Обраћајући се гостима, председник општине Инђија Владимир Гак подсетио је на важност сећања на жртве које су наша војска и народ поднели за слободу.

У великој сали Културног центра одиграна је монодрама „Милунка“ Весне Станковић.

Иначе, свечаност поводом обележавања ослобођења се овим није завршила. Наиме, изложба експоната у малој сали Културног центра траје до 15. новембра и отворена је сваки радни дан од 9 до 15 часова.

Такође, поводом 102 године од завршетка Првог светског рата биће засађено 102 саднице различитог дрвећа уз пешачку стазу од зоо врта до изласка из Инђије ка Новом Саду. Наведена пешачка стаза добиће назив „Стаза победника“.

ПРЕТРАГА ВЕСТИ
Текст:
Датум: