Вести

БРАТИМЉЕЊЕ ДВА ПРИВРЕДНА ГРАДА: Приједор и Инђија ушли у нову епоху развијања односа


БРАТИМЉЕЊЕ ДВА ПРИВРЕДНА ГРАДА: Приједор и Инђија ушли у нову епоху развијања односа
02.03.2021

Као привредни лидери у својим државама које прожима културна и историјска блискост, представници Инђије и Приједора, Владимир Гак и Далибор Павловић, потписали су Меморандум о сарадњи као иницијалном акту за братимљење два града.

Потписивањем Меморандума Општина Инђија и град Приједор озваничили су вишегодишњу сарадњу. Поред јачања политичке сарадње, потписници су се обавезали да успоставе и продубе привредне, спортске и културне односе кроз различите активности.

„Оно што спаја Инђију и Приједор је наш народ и привреда“, рекао је председник општине Инђија Владимир Гак.

„Суштина братимљења је у привреди како би побољшали животни стандард грађана, како Приједора тако и Инђије. А са друге стране ову сардњу ћемо продубити на спорт, културу, уметност, образовање, на све оно што може да краси братски однос, а ми овај братски однос заиста доживљавамо на најозбиљнији начин и у најпозитивнијем смислу“.

Гак је истакао да братимљење остаје за историју два града којим ће се велики број људи упознати и зближити.

Градоначелник Приједора Далибор Павловић изразио је задовољство успостављањем односа са Инђијом.

„Инђија нас је дочекала раширених руку као искрене пријатеље. Овај меморандум неће бити мртво слово на папиру већ почетак једне велике сарадње између града Приједора и општине Инђија. Ово што радимо је због наших привредника, спортиста, грађани, наших културних радника и деца, да размењују своја искустав и активности на општу добробит“.

Гости из Приједора упознали су се са индустријским зонама, спортско-рекреативним и туристичким потенцијалима. Такође посетили су и пољопривредну задругу „Воћар Сланкамен“ у Новом Сланкамену разменивши контакте и искуства у производњи и пласману воћарских култура.





ПРЕТРАГА ВЕСТИ
Текст:
Датум: