Вести

Инђија-најбоље место за породицу


Инђија-најбоље место за породицу
16.03.2021

Широм Инђије на билбордима освануо је натпис „Инђија-најбоље место за породицу“. Зашто је Инђија најбоље место за породицу показују бројни факти, односно погодности које пружа ретко који град у Србији и окружењу.

Најновија информација је да је изграђен потпуно нови вртић у који ће се уписати сва деца, тако да ће се коначно укинути листа чекања. У току је набавка намештаја, кухиње и пратећих садржаја и почетак рада се очекује за неколико недеља.

Након уписа сваког детета и стабилизације прилива финансијских средстава обезбедиће се бесплатан боравак у вртићу.

Општина даје највеће стипендије за најбоље студенте у износу од 17 хиљада динара, лаптоп рачунаре за вуковце и истакнуте спортисте, финансира вантелесну оплодњу, годинама постоји бесплатни превоз за ђаке и пензионере.

Такође, за прворођено и трећерођено дете исплаћује се једнократна помоћ у износу од 50 хиљада динара, деле се аутоседишта за децу, као никад до сада улаже се у побољшању школске инфраструктуре, како у граду тако и у селима.

Ко год жели да ради може пронаћи посао, прехрањује породицу и живи нормално.

„Са друге стране општина се све више уређује, имамо озбиљну привредну активност која упућује да ћемо ускоро имати велики скок плата у Инђији, осам или девет зграда се тренутно зидају чији се станови на пројектној документацији распродају“, навео је председник општине Инђија Владимир Гак.

Он каже да постоје квалитетни културни и спортски садржаји и оно што је прошле године започето јесте значајно улагање у туристичке потенцијале којим Инђија обилује.

„Дакле, у Инђији постоји све што је неопходно за нормалан живот једне породице“.

Када се на то дода да ће се у наредном периоду у потпуности реконструисати парковске површине, пешачке стазе, поставити мобилијари за децу, унапредити и изградити недостајућа инфраструктура у свим селима, завршити спортска хала и изградити затворени градски базен као и бројни „мањи“ пројекти, можемо закључити да је Инђија заиста најбоље место за породицу.

ПРЕТРАГА ВЕСТИ
Текст:
Датум: