Вести

НАЈБОЉА ЕВРОПСКА ДЕСТИНАЦИЈА ЗА ИНВЕСТИРАЊЕ: Брнабићка и Гак положили камен темељац за нови производни погон Грундфоса


naslovJedneVesti
08.07.2021

Председница Владе Србије Ана Брнабић присуствовала је данас полагању камена темељца за нови производни погон фабрике Грундфос, која послује у Инђији. Поред тренутно запослених око 900 радника, нови погон створиће могућност да се тај број повећа за додатних 250 радника.

Премијерка је са председником општином Инђија Владимиром Гаком најпре обишла постојећи производни погон. Главни производ су пумпе за грејање и климатизацију, као и пумпе за водоснабдевање, отпадне воде и дозирне пумпе.

Такође, пре две године отворено је и ново унапређено постројење за прераду отпадних вода.

„Више од 500 милиона евра директних улагања је стигло у Инђију. Када сам рекао да ће Инђија бити највеће градилиште у Срему, тада је можда неком звучало претенциозно, али ово су нових 20 милиона евра и 20.000 квадратних метара производног погона“, истакао је Владимир Гак, председник Општине Инђија.

Да је Инђија једна од најбољих европских локација за инвестиције, подсетила је и премијерка Брнабић.

„Овом инвестицијом Грундфос прелази бројку од 1.000 запослених, а самим тим је трећа фабрика Грундфоса у свету. Конкуренција је била огромна, али запослени овде су урадили много. Ви сте ти који су омогућили нову инвестицију, да се компанија овде шири, а не негде другде. За Грундфос корона као да није постојала, јер производња и извоз су били у 2020. години већи него у 2019.“, рекла је премијерка.

Да подсетимо, Инђију ускоро очекује потписивање уговора са новим инвеститором а у току је процедура за долазак још две инвестиције.

ПРЕТРАГА ВЕСТИ
Текст:
Датум: