Вести

Конкурс за фестивал „Short cut“ 2021. Инђија


naslovJedneVesti
13.07.2021

Удружење за медијску афирмацију „Мат“  из Инђије расписало је конкурс за шесто издање Међународног фестивала краткометражног филма „Short cut“  Инђија 2021. На фестивалу се приказују кратки играни, документарни  и анимирани филмови.  Фестивал је отворен како за филмове домаћих аутора тако је окренут и ауторима из целог света. Тематика филмова треба да је из области: екологије, туризма и живота.  Јавни позив за ауторе кратких филмова траје од 10. до 20. јула 2021. године. Пристигле филмове прегледа селекторска  комисија која неће узимати у разматрање оне филмове који садрже увредљиве или агресивне поруке или садржај.

Учесници конкурса морају испунити следеће услове:

- Филм не сме да траје дуже од 15 минута,
- Филм не сме бити произведен пре 2019. године,
- Удружење „МАТ“ може користити делове или комплетне филмове у служби промоције,
- Аутор сноси одговорност по питању ауторских права филма,
– Аутори филмова су у обавези да доставе: попуњен формулар, фотографију аутора и филм у формату МПЕГ-4 (преко сервиса www.wetransfer.com, или transferxl.com) на маил shortcutfest@gmail.com.
-Аутори чији филмови буду селектовани за фестивал биће обавештени најкасније до 31. јула. 2021. године.

На Фестивалу ће бити додељена прва награда за категорију екологија, прва награда за категорију туризам и прва награда за категорију живот, затим награда за анимирани филм и Гран-при  фестивала. Жири ће такође доделити и прву награду на фото конкурсу „Објектив(н)и“.

КОНКУРС ЗА ФОТОГРАФИЈУ

Организатори „Short cut“ фестивала у оквиру пратећег програма организују изложбу фотографија под називом „Објектив(н)и“која има такмичарски карактер,  те овом приликом позивају се сви заинтересовани аутори да ,уколико желе да учествују на изложби, фотографије са личним подацима и контакт телефоном доставе на маил shortcutfest@gmail.com са назнаком за фото конкурс “Shortcut”, од 10. до 31. јула 2021. године.

Аутори фотографија за такмичарски конкурс могу послати максимално 10 фотографија, величина дуже странице прихватљивих дигиталних фотографија не може бити мања од 3.000 пиксела, тип датотеке може бити само ЈПГ, односно ЈПЕГ и максимална величина датотеке не сме прећи 20МБ. Аутори чије фотографије буду селектоване за изложбу а самим тим и такмичење, биће обавештени најкасније до 10. августа 2021. године.

Телефони за додатне информације: Зорица Банић -  065/ 204 88 11 или Радмила Митровић – 064/ 13 77 694.     

Више информација о фестивалу  и начину пријављивања можете пронаћи на сајту www.shortcutfest.net као и на фб страници Међународног фестивала краткометражног филма “Shortcut“ Инђија.

ПРЕТРАГА ВЕСТИ
Текст:
Датум: