Вести

СРЕЋНО ПРВАЦИ: Почиње школска година, бесплатни уџбеници и школски прибор


СРЕЋНО ПРВАЦИ: Почиње школска година, бесплатни уџбеници и школски прибор
31.08.2021

Данас је почео пријем нове генерације ђака првака на територији општине Инђија. Ове године је уписано 462 ученика и ово је четврта година како се константно бележи раст броја деце.

Тај, више него позитиван податак, мотивисао је локалну самоуправу да поред стандардних поклона у виду школског прибора и ове године обезбеди бесплатне уџбенике.

„Инђија има све више деце сваке године и то је оно што нас охрабрује. Сваке године напредујемо на свим пољима и наш задатак је да деци обезбедимо најбоље могуће услове за школовање а родитељима финансијски помогнемо куповином уџбеника“, навео је председник општине Инђија Владимир Гак приликом пријема ђака првака у Основној школи „Бранко Радичевић“ у Марадику.

Захваљујући снажном економском развоју које је условљено доласком великог броја домаћих и страних инвеститора и процвату грађевинске индустрије, локална самоуправа има могућност да далеко више уложи у развој образовања и школску инфраструктуру.

У прилог томе је податак да је за текућу годину издвојено 207 милиона динара за основне и средње школе, што је далеко више него у претходним годинама.

ПРЕТРАГА ВЕСТИ
Текст:
Датум: