Вести

РЕКОНСТРУИСАН ЈОШ ЈЕДАН ТЕРЕН: Отворен нови центар спортских дешавања


РЕКОНСТРУИСАН ЈОШ ЈЕДАН ТЕРЕН: Отворен нови центар спортских дешавања
17.09.2021

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста и председник Општине Инђија Владимир Гак отворили су реконструисани спортски терен у центру Инђије.

На игралишту на којем су одрасле многе генерације постављена је нова мултифункционалнa подлога од полипропилен-кополимера, саниране су бетонске трибине, постављена је ограда и кошаркашке конструкције и рукометни голови.

Инвестиција коју су заједнички финансирали Општина Инђија и Покрајински секретаријат са по 50 процената износила је 6 милиона динара.

„Велико је задовољство када видимо да је у Инђији раелизован један овако озбиљан пројекат који ће омогућити ученицима Основне школе „Петар Кочић“, али и другој деци  да се баве спортом“, рекао је Баста и додао да овакви терени привлаче децу да се активније укључе у спортске активности.

„Инђија данас за спорт издваја 175 милиона динара. То је историјски максимум када је реч о улагању у спорт, и не постоји спорт који нема подршку, нити дете са територије Инђије које не може да пронађе спорт којим ће се бавити. Наш циљ је да се што више деце укључи у спорт и да се њиме баве на најбезбеднији начин“, казао је Гак.

Општина Инђија и Покрајински секретаријат за спорт и омладину наставиће и у наредном периоду да заједнички реализују пројекте у циљу промовисања спорта и развоју спортске инфраструктуре.

ПРЕТРАГА ВЕСТИ
Текст:
Датум: